Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024

Τα πεζοδρόμια της Αθήνας παραμένουν... ένα θέατρο του παραλόγου

Τα πεζοδρόμια της Αθήνας παραμένουν... ένα θέατρο του παραλόγου

Ειρήνη Μιλή

24/01

2024

16:54

 

Τραπεζοκαθίσματα, δένδρα, κάδοι, γλάστρες, βρίσκονται πάνω στα πεζοδρόμια (σε εκείνα που δεν είναι ξηλωμένα) με αποτέλεσμα η διέλευση των πεζών να είναι δύσκολη και σε κάποιες περιπτώσεις επικίνδυνη.                                

Από το επιτόπιο φωτορεπορτάζ του Dnews, αποτυπώνεται η θλιβερή πραγματικότητα. Σε πολλά σημεία οι πλάκες απο τα πεζοδρόμια είναι ανασηκωμένες. Σε πλατείες όπως στην Αγία Ειρήνη και στο Ψυρρή οι καρέκλες και τα τραπέζια έχουν καλύψει, σε ορισμένες περιπτώσεις, όλη τη διάμετρο των πεζοδρομίων, συνεπώς οι πεζοί περπατούν στη μέση του δρόμου.                                    

pezodromio1

Όσον αφορά τους γονείς με τα καρότσια και ειδικότερα τα άτομα με κινητικά προβλήματα ή όρασης, η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη. Σε διαβάσεις τυφλών, είναι χτισμένα σκαλοπάτια, ενώ ακόμα και οι κολώνες από τις στάσεις των λεωφορείων βρίσκονται ακριβώς δίπλα ή πάνω στις κίτρινες γραμμές.                                    

pezodromio2

Επιπλέον, κάδοι βρίσκονται πάνω στο πεζοδρόμιο ή δέντρα στη μέση. Ακόμα στην πλατεία Κουμουνδούρου τα δέντρα έχουν μεγαλώσει με την πάροδο των χρόνων χωρίς την απαραίτητα περιποίηση. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες έχουν γύρει προς τα κάτω οπότε για να διασχίσει κάποιος το συγκεκριμένο σημείο θα πρέπει να σκύψει.                                     

pezodromio3

Λίγα μέτρα πιο πάνω, ένα περίπτερο. Με περίσσιο θράσος και κανένα σεβασμό, οι ιδιοκτήτες έχουν βάλει πάνω στη διάβαση των τυφλών διαφημιστικές πινακίδες, ενώ έχουν δέσει και την τέντα για να μην «χτυπάει» ο ήλιος τα προϊόντα.                                    

Σε άλλα καταστήματα για την βιτρίνα του μαγαζιού, έχουν βγάλει στο πεζοδρόμιο μεγάλες γλάστρες, χωρίς να τους ενοχλεί κανένας.