Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 09/01/2024

 

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 09/01/2024

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ

09/01/2024

Το Διοικητικό Συμβούλιο και οι εργαζόμενοι του Συνδέσμου σας εύχονται Καλή Χρονιά με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα!

1.

Μετά από έντονες διαμαρτυρίες τόσο των φορέων μας όσο και των συναδέλφων που παρευρέθηκαν στη συνάντηση διαλόγου της 15ης Δεκεμβρίου με θέμα: «Επιβάτες με οπτική αναπηρία και αστικές συγκοινωνίες», που διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Συνδεσμος Τυφλών, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία και το Ινστιτούτο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και Χρόνιες Παθήσεις «ΙΝ-ΕΣΑμεΑ», ο ΟΑΣΑ έκανε δεκτό το αίτημά μας και από αρχές του 2024 η φόρτιση της Athena Card ισχύει για 6 μήνες.

Οι φορείς μας συνεχίζουν να παλεύουν για:

-Την ετήσια ανανέωση της Athena Card

-Τη δημιουργία προσβάσιμης εφαρμογής φόρτισης nfc από smartphones και υπολογιστές &

-Την προσβασιμότητα των μηχανημάτων αυτόματης φόρτισης

Σε ότι αφορά την προσβασιμότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ασφαλή μετακίνηση των ατόμων με οπτική αναπηρία και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών (τηλεματική, ηχητική αναγγελία στάσεων κλπ).

2.

Σας ενημερώνουμε ότι παρατείνεται η ισχύς των δελτίων μετακίνησης ΑμεΑ έτους 2023, από τον Ιανουάριο του 2024 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτείται, προκειμένου να ξεκινήσει η χορήγηση των δελτίων μετακίνησης για το έτος 2024.

3.

H Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών από την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024 δημιούργησε και ξεκινά μια νέα υπηρεσία που απευθύνεται στα μέλη όλων των σωματείων- μελών της αλλά και σε όλους τους τυφλούς και στα άτομα με μειωμένη όραση. Η νέα υπηρεσία αφορά την εξυπηρέτηση, υποστήριξη και εκπαίδευση από απόσταση σε θέματα υπολογιστών και συσκευών αφής. Η δράση της υπηρεσίας θα έχει ως εξής:

1. Κάθε Τρίτη ο υπεύθυνος της υπηρεσίας, θα δέχεται κάθε ενδιαφερόμενο στα γραφεία της Ομοσπονδίας (Βερανζέρου 31, 4ος όροφος) κατόπιν ραντεβού από τις 10:00 έως τις 14:00 για διευκολύνσεις όπως εγκατάσταση εφαρμογών σε laptop, tablet ή κινητό αφής, εκπαίδευση στη χρήση της ή επίλυση άλλων μεμονωμένων προβλημάτων τέτοιου είδους.

2. Δημιουργία τμημάτων εκπαίδευσης στην χρήση υπολογιστή ή κινητών αφής διαδικτυακά σε ενδιαφερόμενους από όλη την χώρα. Για το λόγο αυτό μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 09.00-16.00 στο τηλέφωνο της Ομοσπονδίας 2105229968 μέχρι τις 19/01/2024. Τα τμήματα θα διαμορφωθούν πρωινές ή απογευματινές ώρες ανάλογα με το επίπεδο γνώσης των χρηστών ώστε να είναι ομοιογενή μετά το πέρας της ημερομηνίας δηλώσεων.

3. Απομακρυσμένη υποστήριξη σε υπολογιστές κατόπιν ραντεβού.