Δευτέρα 3 Ιουλίου 2023

Σκύλος-οδηγός στη Βουλή, ιδιαίτερος συμβολισμός από βουλευτή που προσκάλεσε ΑμεΑ στην ορκωμοσία

Σκύλος-οδηγός στη Βουλή, ιδιαίτερος συμβολισμός από βουλευτή που προσκάλεσε ΑμεΑ στην ορκωμοσία

Newsroom

03/07

2023

Ένα ξεχωριστό μήνυμα πέρασε ο Γιώργος Σταμάτης στη σημερινή πρεμιέρα των «300»: ο βουλευτής της ΝΔ πήγε στη Βουλή έχοντας στο πλευρό του δύο συμπολίτες μας με προβλήματα όρασης.                                 

Σίγουρα είναι από τις εικόνες που ξεχώρισαν στη σημερινή ορκωμοσία της νέας Βουλής. Ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Σταμάτης επέλεξε να προσκαλέσει και να πάρει μαζί του σήμερα στο Κοινοβούλιο δύο γυναίκες με προβλήματα όρασης.                                     

Πρόκειται για μια συμβολική ενέργεια με ιδιαίτερη σημασία αφού ο βουλευτής της ΝΔ έδωσε έμφαση στην ανάγκη για απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των ΑμεΑ και σε όλους τους χώρους. Όπως αναφέρει η γνωστή αθρογράφος και συγγραφέας Βίβιαν Ευθυμιοπούλου, η μία κυρία -που συνόδευε ο Γιώργος Σταμάτης- είναι η Ιωάννα Μαρία Γκέρτσου με τον σκύλο της. «Είναι η πρώτη φορά που σκύλος-οδηγός μπαίνει στη Βουλή», σημείωσε σε ανάρτησή της.                                     

Ο Γιώργος Σταμάτης είναι ιδιαίτερα ενεργός σε προγράμματα εθελοντισμού και κοινωνικής αλληλεγγύης. Έχει διατελέσει εθελοντής Διασώστης - Σαμαρείτης Α’ Τάξεως του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Εργάζεται συστηματικά στο πεδίο όντας μέλος της Κοινωνίας των Πολιτών και εστιάζοντας στη διαρκή διαβούλευση με φορείς των ατόμων με αναπηρία, της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, της κοινότητας των Ρομά και άλλων ευάλωτων ομάδων, έχοντας ως όραμα την ενίσχυση της ορατότητας και την πραγμάτωση της πλήρους κοινωνικής τους συμπερίληψης.