Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017


 Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr
Αθήνα, 28/02/2017
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 147
ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά
Προς: Πρωθυπουργό της Χώρας κο Α. Τσίπρα
Κοιν.:
1) Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων
2) Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Ι. Δραγασάκη
3) Υπουργό Επικρατείας κο Α. Φλαμπουράρη
4) Υπουργό Επικρατείας κο Χ. Βερναρδάκη
5) Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου
6) Ε.Σ.Α.μεΑ.
7) Σωματεία-μέλη Ε.Ο.Τ.
Θέμα: Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ο επίσημος κοινωνικός εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία και την αγωνία των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης της Χώρας, εξαιτίας της αλγεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης τα τελευταία 7 χρόνια, επιθυμεί να συναντηθεί μαζί σας, αφού προσπάθησε μετ’ επιτάσεως να λάβει διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κο Τσακαλώτο με τα υπ’ αριθμ. 895/24-11-2016, 914/2-12-2016 και 13/12-01-2017 έγγραφα και Εργασίας κα Αχτσιόγλου με τα υπ’ αριθμ. 902/28-11-2016 και 11/12-01-2017 έγγραφα, αλλά μάταια, προκειμένου να δεσμευτείτε για τη μη περαιτέρω επιδείνωση των βιοτικών μας συνθηκών και για τη διασφάλιση των όποιων εναπομεινάντων κεκτημένων:  
1) Να μη θιγούν τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, να συνεχίσουν να χορηγούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και να μην τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους, δεδομένου ότι καλύπτουν πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας και όχι στενά βιοποριστικές.
2) Να μην γίνει καμιά παραπέρα περικοπή στους μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις και να διατηρηθεί η προσωπική διαφορά στους τυφλούς συνταξιούχους.
3) Να διατηρηθεί το αφορολόγητο σε μισθούς, συντάξεις και πάγιες αντιμισθίες.
4) Να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ η πρώτη κατοικία, η οποία ανήκει κατά πλήρη ή υψηλή κυριότητα ή επικαρπία σε τυφλό.
5) Να στηριχθεί η Ειδική Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, να εισαχθεί ο πολύ σημαντικός θεσμός της πρώιμης παρέμβασης (0-5 ετών), να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό οι ΣΜΕΑΕ, τα ΚΕΔΔΥ και ο θεσμός της παράλληλης στήριξης, ο οποίος θα καλύπτει όλο το ωράριο από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα του σχολικού έτους, και να χορηγηθεί άμεσα ο απαιτούμενος τεχνολογικός εξοπλισμός σε τυφλούς μαθητές και φοιτητές.
6) Να εφαρμοστεί η διάταξη του Ν.2643/98 για κατ’ έτος Ειδική Προκήρυξη για τυφλούς τηλεφωνητές και να επεκταθεί και σε νέα επαγγέλματα.
Κύριε Πρωθυπουργέ, η παρατεταμένη και περιρρέουσα ρευστότητα σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, οι συνεχείς περικοπές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η ουσιαστική κατάρρευση του προνοιακού συστήματος και του συστήματος υγείας, και οι συνεχείς και ανεξέλεγκτες απαιτήσεις των δανειστών έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια, αγωνία και αβεβαιότητα στους συναδέλφους, τόσο για το παρόν, όσο και για το άμεσο μέλλον, και για το λόγο αυτό ζητούμε την ημέρα της κινητοποίησής μας να μας συναντήσετε και να δεσμευτείτε για τα προαναφερθέντα δίκαια αιτήματά μας.

Με εκτίμηση
Για το Γενικό Συμβούλιο τής Ε.Ο.Τ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης
Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά