Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Ιωάννη Μανώλακα επίτιμου προέδρου της Π.Ε.Α.


 Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Ιωάννη Μανώλακα επίτιμου προέδρου της Π.Ε.Α.
Στις 7 Ιανουαρίου 2017, του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή, ανήμερα της εορτής του, αποχαιρέτησε την σύζυγο, τους  συγγενείς, τους φίλους και τους συνασθενείς του ο αγαπημένος όλων μας Γιάννης Μανώλακας. Ιδρυτικό μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Αμφιβληστροειδοπαθών  το 1989, διετέλεσε για τουλάχιστον 15 χρόνια αντιπρόεδρος του συλλόγου και τουλάχιστον 10 έτη ως Επίτιμος Πρόεδρος αυτού.
Οι πιο παλιοί συνασθενείς γνωρίσαμε τον Γιάννη από την δεκαετία του 70 στην Οδησσό και την δεκαετία του 80ν στην Μόσχα, στα κοινά βήματα αναζήτησης, θεραπείας για την όραση μας. Τα κοινά βιώματα και η συμπόρευσή μας όλα  αυτά τα 40 περίπου έτη, φανέρωσαν έναν αληθινό άνθρωπο, πρόσχαρο, δυναμικό, κεφάτο, τολμηρό, συναινετικό, έναν εγκάρδιο φίλο που επικοινωνούσε με όλους δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό.
Ο Γιαννάκης μας, όπως όλοι τον ξέραμε και τον νιώθαμε ήταν κόμβος επικοινωνίας και ενημέρωσης για όλα τα μέλη του συλλόγου, παλαιά  και καινούργια, μετέδιδε την αισιοδοξία του, εξυπηρετούσε με τον καλύτερο τρόπο όσους αναζητούσαν βοήθεια, νοιαζόταν για το καθετί και έδινε τις πατρικές συμβουλές του με ιδιαίτερη στοργή και αφοσίωση. Ήταν ο Γιάννης της παρέας, ο Γιάννης των οικογενειών μας, ο άνθρωπος που σήκωνε το τηλέφωνο, για να νοιαστεί τον καθένα.
Η απώλεια της φυσικής του παρουσίας από την ζωή  αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στην πορεία του συλλόγου, αλλά είναι σίγουρο ότι ο καθένας από όσους τον γνωρίσαμε κρατάμε ένα μεγάλο κομμάτι της αγάπης του μέσα στην ψυχή μας και με αυτό έχουμε την δύναμη να πορευόμαστε , έχοντας την εικόνα του μπροστά μας, τα λόγια και τις επιθυμίες του οδηγό μας και τη λάμψη του φώς στην  ταλαιπωρημένη όραση μας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ε.Α. και όλα τα μέλη του συλλόγου που είχαν τη χαρά να τον γνωρίσουν, εκφράζουν  την βαθιά τους λύπη, για την αιφνίδια απώλεια του φίλου μας και συμπαραστέκονται ειλικρινά και εγκάρδια στην αγαπημένη του σύζυγο Κατερίνα, στους συγγενείς και φίλους του, δηλώνοντας ότι ο Γιάννης κατέκτησε με μαγικό τρόπο, πολύ καιρό τώρα την αγάπη και την λατρεία όλων μας, καταφέρνοντας να μοιραστεί  στον καθένα ξεχωριστά ως ένας γνήσιος, καθαρός ,ειλικρινής και έντιμος  άνθρωπος.
Είναι ευτυχία να μπορείς μετά την μετάβαση σου σε ένα  άλλο  επίπεδο ύπαρξης να  ζεις   καθημερινά  με τον πιο απλό τρόπο στην μνήμη, στην σκέψη και στις πράξεις όλων όσων σε αντάμωσαν
Καλό ταξίδι αγαπητέ μας Γιάννη
Εκ μέρους του Δ.Σ.  της Π.Ε.Α.
Στρατής Χατζηχαραλάμπους.