Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Εκδημία Νίκου Μητσάκη ή Μητσόπουλου

 

            Εκδημία Νίκου Μητσάκη ή Μητσόπουλου

Του Μανώλη Μπασιά

 

Αγαπητοί φίλοι,

με πόνο ψυχής σας πληροφορούμε ότι σήμερα στις 8.2.2024 έφυγε από κοντά μας πλήρης ημερών ο πολύ καλός συνάδελφος Νίκος Μητσάκης, παλαιότερα ονομάζονταν Μητσόπουλος και ίσως οι παλαιότεροι να τον θυμούνται με το επώνυμο αυτό..

Η κηδεία του θα λάβει χώρα στο κοιμητήριο της Καλλιθέας τη Δευτέρα στις 11 η ώρα.

Γεννήθηκε στις 6.2.1927 και ήταν παιδί προσφύγων γονέων.

Επειδή από μικρός παρουσίασε πρόβλημα όρασης, εισήχθη στον τότε Οίκο Τυφλών της Καλλιθέας, όπου έμεινε τα δύσκολα χρόνια της δεκαετίας του σαράντα. Εκεί τελείωσε το σχολείο και έμαθε πολύ καλή μουσική. διακρίθηκε ιδιαίτερα στο πιάνο: Έπαιζε έργα σοπέν και άλλων μεγάλων κλασικών συνθετών.

 

Ήταν από τους πρώτους μαθητές της τηλεφωνικής σχολής του Φάρου Τυφλών και, όταν αποφοίτησε, ήταν από τους πρώτους που διορίστηκαν ως τηλεφωνητές στον ΟΤΕ. Ήταν πολύ καλός με τους συναδέλφους του και όλοι τον αγαπούσαν ως υποδειγματικό συνάδελφο.

 

Θυμάμαι τον δάσκαλο Αντώνηη Ζαχόπουλο, που ήταν ο καλύτερος βιολιστής της εποχής του, έπαιρνε το Νίκο Μητσάκη να το συνοδεύει σε πολλές συναυλίες βιολιού, που έδινε και όλοι καμάρωνα και θαύμαζαν και τους δύο.

 

Στις συγκεντρώσεις της Λέσχης του Φάρου Τυφλών, πάντα έπαιρνε μέρος και μας διασκέδαζε, παίζοντας πιάνο και μας συμβούλευε με την μεγάλη εμπειρία, που διέθετε και μας κατέπληττε με την ηρεμία και την καλοσύνη του.

Ευχόμαστε ο Θεός να αναπαύσει τον καλό αυτό συνάδελφο μετά των Αγίων.