Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Εξόφληση δαπανών για οπτικά - γυαλιά οράσεως και υπηρεσίες ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ

Εξόφληση δαπανών για οπτικά - γυαλιά οράσεως και υπηρεσίες ειδικής αγωγής από τον ΕΟΠΥΥ
Τροπολογία σχετικά με τις δαπάνες ασφαλισμένων Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για οπτικά - γυαλιά οράσεως και τις υπηρεσίες ειδικής αγωγής κατατέθηκε στο σ/ν με τίτλο «Σύσταση, συγκρότηση και αρμοδιότητες της Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης και άλλες διατάξεις».
Πιο συγκεκριμένα με την υπόψη τροπολογία προβλέπεται ότι, οι δαπάνες που υποβλήθηκαν ή θα υποβληθούν μέχρι 30-06-2019 με ατομικά αιτήματα στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., σχετικά με τη χορήγηση οπτικών - γυαλιών οράσεως και την παροχή υπηρεσιών ειδικής αγωγής, δύνανται να αποζημιώνονται και απευθείας στους δικαιούχους ασφαλισμένους, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στο άρθρο 27 του Ν.4549/2018.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας με την προτεινόμενη ρύθμιση αντιμετωπίζεται το ζήτημα της απρόσκοπτης αποζημίωσης της παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους δικαιούχους περίθαλψης του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με γνώμονα τη διασφάλιση της υγείας τους κατά το απολύτως αναγκαίο μεταβατικό διάστημα από την δημοσίευση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας και μέχρι την καθολική προσαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος του Οργανισμού στους νέους κανόνες.