Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Γενικές Αρχές και Κανόνες Διεξαγωγής των Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται μέσω ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων σύμφωνα με το άρθρο 53 παράγραφος 6 του ν.4002/2011 (Α180), όπως ισχύει.


ΑΠΟΦΑΣΗ Αριθμός: 93/2/28-1-2014 Έτος: 2014
ΦΕΚ: Β 205 20140204
Αρμόδιος Φορέας: Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

Τίτλος
Γενικές Αρχές και Κανόνες Διεξαγωγής των Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται μέσω ραδιοτηλεοπτικών και τηλεπικοινωνιακών μέσων σύμφωνα με το άρθρο 53 παράγραφος 6 του ν.4002/2011 (Α180), όπως ισχύει.

Εγκρίνουμε τις Γενικές Αρχές και τους Κανόνες Διεξαγωγής των Τυχερών Παιγνίων που διεξάγονται μέσω ραδιοτηλεοπτικών και κάθε είδους τηλεπικοινωνιακών μέσων και την έκδοση σχετικής απόφασης, ως ακολούθως:
ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΤΥΧΕΡΩΝ ΠΑΙΓΝΙΩΝ ΠΟΥ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ (άρθρο 53 παράγραφος 6 του ν.4002/2011 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει)
________________________________________

Αρθρο: 7

Τίτλος Αρθρου
ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ
ΜΕΡΟΣ ΙΙ.
ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
7.1. Ο Πάροχος έχει την υποχρέωση να διαμορφώνει εκ των προτέρων γενικούς, κατανοητούς και δεσμευτικούς Κανόνες Διεξαγωγής του Τυχερού Παιγνίου και να τους δημοσιεύει/αναρτά στην ιστοσελίδα του.
7.2. Σε όλες τις μορφές εμπορικής επικοινωνίας των Τυχερών Παιγνίων, όπως μέσω διαφημιστικών μηνυμάτων ή μηνυμάτων τηλεπώλησης, συμπεριλαμβανομένων των ανακοινώσεων αυτοπροβολής, θα αναφέρονται, γραπτά ή/και προφορικά, τα παρακάτω:
α) Ότι πρόκειται για Τυχερό Παιχνίδι. β) Ότι απαγορεύεται η συμμετοχή ανηλίκων. γ) Η ιστοσελίδα στην οποία υπάρχουν οι Κανόνες Διεξαγωγής.
Ο Πάροχος έχει την υποχρέωση να ανακοινώνει την ιστοσελίδα του κάθε φορά και με τον ίδιο τρόπο που θέτει σε γνώση του κοινού το όνομα του Τυχερού Παιγνίου.
δ) Το ποσό της χρέωσης Συμμετοχής.
7.3. Στην περίπτωση που το Τυχερό Παίγνιο προβάλλεται μέσω τηλεοπτικού σταθμού και για την προστασία κοινωνικών ομάδων με ιδιαιτερότητες (κωφοί, τυφλοί), επιβάλλεται και η αναγραφή και η εκφώνηση όλων των αναφερομένων στην αμέσως παραπάνω παράγραφο.
7.4. Δεν επιτρέπονται δηλώσεις ανακριβείς ή ικανές να παραπλανήσουν ή αντιφατικές. Ιδίως δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους δηλώσεις σχετικές με τη διάρκεια του Τυχερού Παιγνίου, το Κέρδος, τη λογική επίλυσής του, τον αριθμό των Παικτών, το βαθμό δυσκολίας του, καθώς και τους γενικούς όρους συμμετοχής και τη διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας/πιθανότητας να επιλεγεί κανείς.

Τελειώνων με το άρθρο 50 του νόμου 4002, που αναφέρεται στα τυχερά παίγνια.

Αρθρο: 50
Τίτλος Αρθρου
Παράβολα - Τέλη - Συμμετοχή του Δημοσίου στα έσοδα - Φόροι

6. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Πολιτισμού και Τουρισμού και του συναρμόδιου Υπουργού καθορίζεται μέρος των εσόδων αυτών του Ελληνικού Δημοσίου, ύψους τουλάχιστον 20%, το οποίο προορίζεται για κοινωνικές πολιτικές, όπως η ενίσχυση μέτρων πολιτικής για άτομα με αναπηρία, για την καταπολέμηση της ανεργίας, για την απεξάρτηση από τα παίγνια, καθώς και για την απεξάρτηση από άλλες μορφές εθισμού, για τον αθλητισμό, για τον πολιτισμό, και για τους ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού σχετικά με τις παραπάνω πολιτικές και τις διαδικαστικές ενέργειες που προβλέπονται στην περίπτωση ια' της παραγράφου 3 του άρθρου 28, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.