Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023

Σήμερα η κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο Υγείας



ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ 

Σήμερα  η κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο Υγείας 

Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Υγείας αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. καλεί ανάπηρους, χρόνια πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), ενάντια στις νέες περικοπές στις θεραπείες των ΑμεΑ και για να μπει «τέρμα στο σμπαράλιασμα του συστήματος Υγείας και στην εμπορευματοποίηση των αναγκών μας». 

Για την επιτυχία της κινητοποίησης η ΣΕΑΑΝ καλεί όλες τις Γραμματείες της και τα παραρτήματα του Ενιαίου Συλλόγου «ο καθένας και η καθεμία από εμάς» να «κάνουμε δική μας υπόθεση την ενημέρωση, τη μαζική κάθοδο του κόσμου στην κινητοποίηση έξω από το υπουργείο». Στην ίδια αγωνιστική κατεύθυνση, καλεί σε σύσκεψη την Τρίτη 5 Σεπτέμβρη«για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που θα αναδειχθούν στην Ειδική Αγωγή με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς». 

Τους τελευταίους μήνες, σημειώνει η ΣΕΑΑΝ, είναι σε εξέλιξη ένας νέος κύκλος περικοπών στις θεραπείες των ΑμεΑ. Περικοπών οι οποίες επιβεβαιώνουν ότι το «Εθνικό Σχέδιο για την Αναπηρία» και οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις στην Υγεία δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ελάχιστο πακέτο παροχών για τους πιο εξαθλιωμένους, στη λογική «κόστος - όφελος», για τη στήριξη των επιχειρήσεων. Η ΣΕΑΑΝ αναφέρει μάλιστα ότι από τις 11 Ιούλη ζητάει συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει πάρει απάντηση.