Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

Δεν θα περικοπούν τα επιδόματα των παραπληγικών


 Δεν θα περικοπούν τα επιδόματα των παραπληγικών
Ρεπορτάζ: Κώστας Πουλακίδας.
Με τη διαβεβαίωση ότι θα εξαιρεθούν από τις περικοπές των επιδομάτων έφυγε από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών, ολοκληρώνοντας τη συμβολική κατάληψη που είχε κάνει. Η κατάληψη δεν είχε εντάσεις - είναι χαρακτηριστικό ότι οι παραπληγικοί έβγαλαν μέχρι και τραπεζομάντηλο για ένα μεσημεριανό κολατσιό!
Ο σύλλογος ζητούσε συνάντηση με την αναπληρωτή υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου για την περικοπή των επιδομάτων των παραπληγικών Τελικά, επικοινώνησε με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή που τους έφερε σε επαφή με τον υφυπουργό Εργασίας Τάσο Πετρόπουλο, από την πλευρά του οποίου ήρθαν οι διαβεβαιώσεις.
Τα αιτήματα του συλλόγου ήταν:
• Καμία μείωση σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.
• Διατήρηση των φοροαπαλλαγών σε μισθούς και συντάξεις των παραπληγικών και τετραπληγικών με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τους παραπληγικούς και τετραπληγικούς με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
Νωρίτερα, τα μέλη του συλλόγου είχαν πραγματοποιήσει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή και, αφού εισήλθαν στο κτήριο, είχαν συνάντηση με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ. Στη συνέχεια ενημέρωσαν τον ΣΥΡΙΖΑ και ζήτησαν ακρόαση από τη Θ. Φωτίου, η οποία όμως ήταν εκτός Βουλής. Ακολούθησε επικοινωνία του συλλόγου με τον Π. Κουρουμπλή και δι’ αυτού με τον Τ. Πετρόπουλο.

Πηγή: Εφημερίδα «Η Αυγή»