Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Αποτελέσματα της αγωνιστικής κινητοποίησης στο Μέγαρο Μαξίμου της 16ης Μαρτίου 2017


 Ανακοίνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για τα αποτελέσματα της αγωνιστικής κινητοποίησης στο Μέγαρο Μαξίμου της 16ης Μαρτίου 2017
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr
Αθήνα, 16/03/2017
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 239
ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά
Ανακοίνωση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών για τα αποτελέσματα της αγωνιστικής κινητοποίησης στο Μέγαρο Μαξίμου της 16ης Μαρτίου 2017
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 16/03/2017, μαζική αγωνιστική κινητοποίηση εκατοντάδων τυφλών από τα γραφεία της Ομοσπονδίας, Βερανζέρου 31 στην Ομόνοια, στο Μέγαρο Μαξίμου. Συνάδελφοι από πολλά μέρη της χώρας ‒την Ανατολική Μακεδονία (Καβάλα και Δράμα), τη Θεσσαλονίκη, τον Βόλο, την Κρήτη, τη Ρόδο και φυσικά την Αθήνα‒ διαδήλωσαν ειρηνικά αλλά μαχητικά, προκειμένου να δεσμευθεί ο Πρωθυπουργός για τη μη περαιτέρω επιδείνωση των βιοτικών συνθηκών τους και για τη διασφάλιση των όποιων εναπομεινάντων κεκτημένων.
Στο Μαξίμου αντιπροσωπεία απαρτιζόμενη από τον Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Νικόλαο Γιαλλούρη, τη Γραμματέα της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών Βιβή Τσαβαλιά, τον Πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Ηλία Μαργιόλα, το μέλος της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Γιώργο Αλίγια και τον πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Γιάννη Βαρδακαστάνη, συναντήθηκε με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη και τον σύμβουλο του πρωθυπουργού για την Κοινωνική Πολιτική Σταύρο Παναγιωτίδη, με τους οποίους είχε γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση πάνω σε όλα τα υποβληθέντα αιτήματα, προκειμένου ο πρωθυπουργός να είναι σωστά ενημερωμένος κατά τη συνάντηση που ορίστηκε με την Ομοσπονδία για τις 3 Απριλίου. Η στάση της αστυνομίας υπήρξε υποδειγματική κάτω από τις οδηγίες του επικεφαλής αστυνομικού διευθυντή κύριου Αλεβιζόπουλου.
Η Διοίκηση δηλώνει ότι θα βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση, υπερασπιζόμενη πάντα τα δικαιώματα των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης, τιμώντας την ψήφο των συναδέλφων που την εξέλεξαν.
Με εκτίμηση
Για το Γ.Σ. της Ε.Ο.Τ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης
Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά

 Στις 3 Απριλίου θα συναντηθούν με τον Τσίπρα εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών
Με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα θα συναντηθούν στις 3 Απριλίου εκπρόσωποι της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, όπως προγραμματίσθηκε κατά την σημερινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Προηγουμένως, τα μέλη της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας και έφθασαν μέχρι την Ηρώδου Αττικού, όπου τους σταμάτησαν αστυνομικές δυνάμεις, ζητώντας να συναντηθούν με τον κ. Τσίπρα. Τελικά τους δέχθηκε ο κ. Βερναρδάκης και όπως προαναφέρθηκε προγραμματίσθηκε η συνάντηση για τις 3 Απριλίου.
Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία καλεί τον πρωθυπουργό «να δεσμευθεί για τη μη περαιτέρω επιδείνωση των βιοτικών συνθηκών τους και για τη διασφάλιση των όποιων εναπομεινάντων κεκτημένων».
Ζητά επίσης να μην θιγούν τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, να συνεχίσουν να χορηγούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και να μην τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους, δεδομένου ότι καλύπτουν πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας και όχι στενά βιοποριστικές.
Ζητούν ακόμη να μην γίνει καμιά περαιτέρω περικοπή σε μισθούς - κύριες και επικουρικές συντάξεις και να διατηρηθεί η προσωπική διαφορά στους τυφλούς συνταξιούχους καθώς και να διατηρηθεί το αφορολόγητο σε μισθούς, συντάξεις και πάγιες αντιμισθίες.

Πηγή: http://www.star.gr/