Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017

Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017


 Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Τα Διοικητικά Συμβούλια τής Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών στις συνεδριάσεις τους του Φεβρουαρίου πήραν απόφαση για αγωνιστική κινητοποίηση στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017. Οι Φορείς μας, εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία και την αγωνία των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης της Χώρας, εξαιτίας της αλγεινής κατάστασης στην οποία έχουμε περιέλθει λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης τα τελευταία 7 χρόνια, ζητούν να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό, προκειμένου να δεσμευτεί για τη μη περαιτέρω επιδείνωση των βιοτικών μας συνθηκών και για τη διασφάλιση των όποιων εναπομεινάντων κεκτημένων. Συγκεκριμένα διεκδικούμε:
1) Να μη θιγούν τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, να συνεχίσουν να χορηγούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και να μην τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους, δεδομένου ότι καλύπτουν πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας και όχι στενά βιοποριστικές.
2) Να μην γίνει καμιά παραπέρα περικοπή στους μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις και να διατηρηθεί η προσωπική διαφορά στους τυφλούς συνταξιούχους.
3) Να διατηρηθεί το αφορολόγητο σε μισθούς, συντάξεις και πάγιες αντιμισθίες.
4) Να ψηφιστεί νομοθετική διάταξη προκειμένου να μην συμπεριλαμβάνεται το επίδομα απολύτου αναπηρίας για τον υπολογισμό του ανώτατου ατομικού ορίου σύνταξης, όπως αυτό ορίζεται με το αρ.13 του Ν.4387/2016. Με την υπ’ αριθμ. Φ.80000/οικ.48653/1865 ερμηνευτική εγκύκλιο προβλέπεται η μη συμπερίληψη των πάσης φύσεως προνοιακών επιδομάτων, καθώς και του επιδόματος απολύτου αναπηρίας, στο ανώτατο ύψος του επιτρεπόμενου ποσού είσπραξης πολλαπλών συντάξεων των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, ενώ -σε αντίθεση με τα συμπεφωνημένα με τον πρώην Υπουργό Εργασίας, κύριο Κατρούγκαλο, αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική- τα προαναφερθέντα επιδόματα συμπεριλαμβάνονται, ως μη όφειλαν, για τον υπολογισμό του ανώτατου ατομικού ορίου σύνταξης, όπως αυτό ορίζεται από το αρ.13 του Ν.4387/2016.
5) Να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ η πρώτη κατοικία, η οποία ανήκει κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε τυφλό.
6) Να στηριχθεί η Ειδική Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, να εισαχθεί ο πολύ σημαντικός θεσμός της πρώιμης παρέμβασης (0-5 ετών), να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό οι ΣΜΕΑΕ, τα ΚΕΔΔΥ και ο θεσμός της παράλληλης στήριξης, ο οποίος θα καλύπτει όλο το ωράριο από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα του σχολικού έτους, και να χορηγηθεί άμεσα ο απαιτούμενος τεχνολογικός εξοπλισμός σε τυφλούς μαθητές και φοιτητές.
7) Να εφαρμοστεί η διάταξη του Ν.2643/98 για κατ’ έτος Ειδική Προκήρυξη για τυφλούς τηλεφωνητές και να επεκταθεί και σε νέα επαγγέλματα.
Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,
Από αυτή την κινητοποίηση δεν πρέπει να λείψει κανείς! Τα θέματα αφορούν όλες και όλους και πρέπει να πάρουμε μέρος μαζικά και μαχητικά.
Προσυγκέντρωση στις 10:30 έξω από τα γραφεία μας, Βερανζέρου 31, προκειμένου στις 11:00 να πορευθούμε στο Μέγαρο Μαξίμου.