Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 12


 Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 12
Επιστολή τής Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών τής 13ης Μαρτίου 2017 προς τον πρωθυπουργό της χώρας κύριο Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με την αγωνιστική κινητοποίηση της Ε.Ο.Τ. στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 12.
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr
Αθήνα, 13/03/2017
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 220
ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά
Προς: Πρωθυπουργό της Χώρας κο Α. Τσίπρα
Κοιν.:
1) Αρχηγούς Πολιτικών Κομμάτων της Βουλής των Ελλήνων
2) Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Ι. Δραγασάκη
3) Υπουργό Επικρατείας κο Α. Φλαμπουράρη
4) Υπουργό Επικρατείας κο Χ. Βερναρδάκη
5) Ε.Σ.Α.μεΑ.
6) Σωματεία-μέλη Ε.Ο.Τ.
7) Φάρο Τυφλών της Ελλάδος
Θέμα: Αγωνιστική κινητοποίηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών στο Μέγαρο Μαξίμου την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 και ώρα 12.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ο επίσημος κοινωνικός εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), εκφράζοντας τη βαθιά ανησυχία και την αγωνία των τυφλών και των ατόμων με προβλήματα όρασης της Χώρας, εξαιτίας της αλγεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης τα τελευταία 7 χρόνια, επιθυμεί να συναντηθεί μαζί σας, αφού προσπάθησε μετ’ επιτάσεως να λάβει διαβεβαιώσεις από τους αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών κο Τσακαλώτο με τα υπ’ αριθμ. 895/24-11-2016, 914/2-12-2016 και 13/12-01-2017 έγγραφα και Εργασίας κα Αχτσιόγλου με τα υπ’ αριθμ. 902/28-11-2016 και 11/12-01-2017 έγγραφα, αλλά μάταια, προκειμένου να δεσμευτείτε για τη μη περαιτέρω επιδείνωση των βιοτικών μας συνθηκών και για τη διασφάλιση των όποιων εναπομεινάντων κεκτημένων:  
1) Να μη θιγούν τα προνοιακά επιδόματα τυφλότητας, να συνεχίσουν να χορηγούνται με τις ίδιες προϋποθέσεις και να μην τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στη χορήγησή τους, δεδομένου ότι καλύπτουν πρόσθετες ανάγκες της αναπηρίας και όχι στενά βιοποριστικές.
2) Να μην γίνει καμιά παραπέρα περικοπή στους μισθούς, κύριες και επικουρικές συντάξεις και να διατηρηθεί η προσωπική διαφορά στους τυφλούς συνταξιούχους.
3) Να διατηρηθεί το αφορολόγητο σε μισθούς, συντάξεις και πάγιες αντιμισθίες.
4) Να εφαρμοστεί η διάταξη του Ν.2643/98 για κατ’ έτος Ειδική Προκήρυξη για τυφλούς τηλεφωνητές και να επεκταθεί και σε νέα επαγγέλματα. Ζητάμε επίσης ουσιαστική στήριξη των προστατευόμενων εργαστηρίων του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος με τη συνέχιση της απευθείας ανάθεσης ή διαγωνισμού μεταξύ ΑμεΑ για την κατασκευή προϊόντων του Ελληνικού Στρατού, τα οποία επί δεκαετίες κατασκευάζει επιτυχώς ο ως άνω φορέας, όπως ταυτότητες και αλυσίδες, και άμεση διακοπή κάθε εν εξελίξει άδικου διαγωνισμού.
5) Να ψηφιστεί νομοθετική διάταξη προκειμένου να μην συμπεριλαμβάνεται το επίδομα απολύτου αναπηρίας για τον υπολογισμό του ανώτατου ατομικού ορίου σύνταξης, όπως αυτό ορίζεται με το αρ.13 του Ν.4387/2016. Με την υπ’ αριθμ. Φ.80000/οικ.48653/1865 ερμηνευτική εγκύκλιο προβλέπεται η μη συμπερίληψη των πάσης φύσεως προνοιακών επιδομάτων, καθώς και του επιδόματος απολύτου αναπηρίας, στο ανώτατο ύψος του επιτρεπόμενου ποσού είσπραξης πολλαπλών συντάξεων των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, ενώ -σε αντίθεση με τα συμπεφωνημένα με τον πρώην Υπουργό Εργασίας, κύριο Κατρούγκαλο, αλλά και σύμφωνα με την κοινή λογική- τα προαναφερθέντα επιδόματα συμπεριλαμβάνονται, ως μη όφειλαν, για τον υπολογισμό του ανώτατου ατομικού ορίου σύνταξης, όπως αυτό ορίζεται από το αρ.13 του Ν.4387/2016.
6) Να απαλλαγεί από τον ΕΝΦΙΑ η πρώτη κατοικία, η οποία ανήκει κατά πλήρη ή ψιλή κυριότητα ή επικαρπία σε τυφλό.
7) Να στηριχθεί η Ειδική Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες, να εισαχθεί ο πολύ σημαντικός θεσμός της πρώιμης παρέμβασης (0-5 ετών), να στελεχωθούν με μόνιμο προσωπικό οι ΣΜΕΑΕ, τα ΚΕΔΔΥ και ο θεσμός της παράλληλης στήριξης, ο οποίος θα καλύπτει όλο το ωράριο από την πρώτη έως την τελευταία ημέρα του σχολικού έτους, και να χορηγηθεί άμεσα ο απαιτούμενος τεχνολογικός εξοπλισμός σε τυφλούς μαθητές και φοιτητές.
Κύριε Πρωθυπουργέ, η παρατεταμένη και περιρρέουσα ρευστότητα σε όλους τους τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας, οι συνεχείς περικοπές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, η ουσιαστική κατάρρευση του προνοιακού συστήματος και του συστήματος υγείας, και οι συνεχείς και ανεξέλεγκτες απαιτήσεις των δανειστών έχουν δημιουργήσει μεγάλη ανασφάλεια, αγωνία και αβεβαιότητα στους συναδέλφους, τόσο για το παρόν, όσο και για το άμεσο μέλλον, και για το λόγο αυτό ζητούμε την ημέρα της κινητοποίησής μας να μας συναντήσετε και να δεσμευτείτε για τα προαναφερθέντα δίκαια αιτήματά μας.

Με εκτίμηση
Για το Γενικό Συμβούλιο τής Ε.Ο.Τ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης
Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά
Κοινοποιήστε το στο Facebook