Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

        Την Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 επισκέφθηκαν τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Μπακογιάννης Κώστας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, κος Αβραμίδης Νικόλαος και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, κα Γκαγκάκη Κατερίνα.

Κατά την τιμητική αυτή επίσκεψη, τους καλωσόρισαν η Πρόεδρος του Δ.Σ του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, κα Τζεβελέκου Μαρία, η Αντιπρόεδρος, κα Ρουκουτάκη Γωγώ, ο Γενικός Γραμματέας κος Μπασιάς Εμμανουήλ, ο Ταμίας κος Λέκκας Χρήστος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, κος Βλασόπουλος Γιώργος, κος Κορομηλάς Χρήστος, ο Γενικός Διευθυντής, κος Καρκούλιας Γεώργιος και η Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης, κα Μήλα Γεωργία.

Στο πλαίσιο της συνάντησης, ενημερώθηκαν για το πολύπλευρο έργο του φορέα, την μοναδικότητα των υπηρεσιών και τμημάτων του, καθώς και των προσφερόμενων θέσεων εργασίας σε τυφλούς εργάτες μέσω των Παραγωγικών Εργαστηρίων, όπου και περιηγήθηκαν. Ακολούθησε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις του φορέα και του Μουσείου Αφής, καθώς και επίσκεψη τους στην Πασχαλινή Εορταγορά.

Τόσο ο κος Μπακογιάννης, όσο και οι δύο Αντιδήμαρχοι, συνεχάρησαν τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος για την πλούσια και πολλαπλά ωφέλιμη δράση του, σημειώνοντας πως ο Δήμος Αθηναίων θα εξακολουθήσει να στηρίζει έμπρακτα το έργο του και τις θέσεις εργασίας των τυφλών εργατών των παραγωγικών μονάδων του φορέα μέσω της προμήθειας ειδών καθαριότητας, όπως άλλωστε κάνει όλα αυτά χρόνια. Παράλληλα, εκφράστηκε εκατέρωθεν η πρόθεση για διεύρυνση του πεδίου συνεργασίας, με την ανάπτυξη νέων δημιουργικών συμπράξεων στο πλαίσιο θεμελίωσης όρων για μια ουσιαστικά συμπεριληπτική κοινωνία.