Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Επιστολή Αναστασίου Α. Μούχου για περικοπή επιδόματος απολύτου αναπηρίας στην επικουρική σύνταξη

Αγαπητέ κύριε Μπασσιά.

                                       Παίρνω το θάρρος να σας απευθύνω αυτό το mail΄, επειδή γνωρίζω για την εντιμότητά σας, την επαγγελματική σας ευσυνειδησία και την ανεκτίμητη προσφορά σας στο χώρο της τυφλότητας. Όπου ανήκω κι εγώ. Γνωρίσματα της προσωπικότητάς σας, που σας καθιέρωσαν στο χώρο του ηλεκτρονικού βήματος, για να σας καταστήσουν μία αξιοπρεπή και δίκαιη συνάμα φωνή.

                                  Αυτός είναι και ο λόγος που αποφάσισα να σας παρακαλέσω να δημοσιοποιήσετε μέσω της ιστοσελίδας σας μία αδικία που συντελείται σε βάρος μας. Δηλαδή  τους παλαιούς συνταξιούχων της Ε,Τ.Ε.που συμβαίνει να ανήκουμε στην κατηγορία της απόλυτης αναπηρίας.Πρόκειται για την διακοπή του επιδόματος απολύτου αναπηρίας πάνω στην επικουρική μας σύνταξη, που σταμάτησε να πιστώνεται εδώ και δύο μήνες. Δίχως να προηγηθεί καμία σχετική ενημέρωση. Επίδομα που ορθά συνεχίζει να καταβάλλεται στις επικουρικές άλλων επαγγελματι- κών ομάδων,διότι είναι νομοθετημένο ( Ν 612/77 & Ν 3232/04 ) και δεν περιλαμβάνεται στις ασφα- λιστικές διατάξεις του κ. Κατρούγκαλου του 2016 .Τουλάχιστον όσον αφορά τους προγενέστερους του ΄16 συνταξιούχους. Αυτός ήταν κι ο λόγος της από 30.1.23 επιστολής του Προέδρου του Ε.Ο.ΤΥ. κ. Γιαλούρη προς τον Διοικητή του Ε.Φ.Κ.Α. κ.Δουφεξή, με τη σύμπραξη και του Π.Σ.ΤΥ. μέσω του Προέδρου του κ. Σηφάκη. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στα συναρμόδια υπουργεία, δίχως να λάβουμε ουδεμία απάντηση μέχρι σήμερα. Θεωρούμε τη στάση των αρμοδίων ανάρμοστη προς μία ευπαθή ομάδα και αξιώνουμε άμεση αποκατάσταση της σε βάρος μας αδικίας. Σε διαφορετική περίπτωση είμαστε αναγκασμένοι, για την αξιοπρέπειά μας ,να διεκδικήσουμε το δίκαιό μας με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο.

                                  Σας ευχαριστώ πολύ για το φιλόξενο βήμα που μου δώσατε κι εκφράζω την ελπίδα να έδωσα μία αντικειμενική αναφορά του όλου προβλήματος μας.


Με εκτίμηση

Αναστάσιος Α .Μούχος

κιν.6907369555