Τρίτη 28 Μαρτίου 2023

Βόλος: Καταδικάστηκε εκπαιδεύτρια ΑμεΑ για τραυματισμό παιδιού από αμέλεια

Βόλος: Καταδικάστηκε εκπαιδεύτρια ΑμεΑ για τραυματισμό παιδιού από αμέλεια

Καταδικαστική ήταν η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου για μια 47χρονη κοινωνική φροντίστρια, κάτω από την επίβλεψη της οποίας τραυματίστηκε ένα 11χρονο παιδί με ειδικές ανάγκες.

Το περιστατικό συνέβη στις 3 Νοεμβρίου του 2020 σε ειδικό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ – ΜΕΑ) της πόλης, όταν το 9χρονο τότε παιδί διέφυγε για λίγο της προσοχής της 47χρονης και έπεσε από το κάθισμά του στο πάτωμα, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στα δόντια.

Η 47χρονη εργαζόταν στο συγκεκριμένο Κέντρο ως υπεύθυνη εκπαιδεύτρια ομάδας και η δίωξη που αντιμετώπιζε αφορούσε σωματική βλάβη από αμέλεια από υπόχρεο τελεσθείσα δια παραλείψεως, πως δηλαδή ως εργαζόμενη δεν έδειξε την προσοχή που όφειλε και δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί το παιδί.

Στην ακροαματική διαδικασία κατέθεσαν οι δύο γονείς του παιδιού καθώς και ένας οικογενειακός τους φίλος ενώ ως μάρτυρες υπεράσπισης παρουσιάστηκαν δύο ακόμη εργαζόμενοι στην δομή, οι οποίες τόνισαν το εργασιακό ήθος της 47χρονης.

Στην απολογία της η τελευταία δήλωσε πως το ατύχημα συνέβη σε δευτερόλεπτα, όταν εκείνη στράφηκε αλλού στιγμιαία για να πιάσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, και όταν γύρισε ξανά το πρόσωπό της το παιδί είχε πέσει από την καρέκλα στο πάτωμα.

Η ίδια εξήγησε πως επρόκειτο για τυχαίο περιστατικό, καθώς το παιδί είχε γλιστρήσει από την καρέκλα του κι άλλες φορές και το είχε προλάβει, ενώ προς υπεράσπισή της δήλωσε πως οι γονείς ενημερώθηκαν άμεσα για το ατύχημα.

Το δικαστήριο πάραυτα έκρινε την 47χρονη ένοχη και την καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης με αναστέλλουσα δύναμη.

Πηγή: www.onlarissa.g