Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2023

Απεργία πείνας από αιμοκαθαιρόμενο στο Νότιο Πήλιο

Απεργία πείνας από αιμοκαθαιρόμενο στο Νότιο Πήλιο

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΣΑ

Σε απεργία πείνας προχωρά από σήμερα, μετά τις 10.30 το πρωί, οπότε κι επιστρέφει από την αιμοκάθαρση που κάνει στο Νοσοκομείο Βόλου, ο κ. Ευθύμης Σωτηρίου κάτοικος Κορόπης Νοτίου Πηλίου.

Ο κ. Σωτηρίου συνταξιούχος, μιλά στη «Θ» για την ταλαιπωρία που υφίσταται, από τη στιγμή που ο γείτονάς του, παρεμποδίζει με πέτρες την πρόσβαση με όχημα στην οικία του κ. Σωτηρίου και ο ίδιος ταλαιπωρείται, λόγω του ότι είναι αιμοκαθαιρόμενος και τρεις φορές την εβδομάδα μεταβαίνει στο Νοσοκομείο Βόλου για αιμοκάθαρση. Ο κ. Σωτηρίου, κατέθεσε αίτηση στον Δήμο Νοτίου Πηλίου στις 31 Οκτωβρίου 2022, ζητώντας να γίνει αυτοψία στο σημείο, ωστόσο, σχεδόν 2,5 μήνες μετά, δεν έχει γίνει τίποτα. Μάλιστα ο ίδιος έχει κάνει καταγγελία και στην Αστυνομία, χωρίς αποτέλεσμα.

«Τρεις φορές την εβδομάδα κατεβαίνω στον Βόλο για αιμοκάθαρση κι αναγκάζομαι να περπατάω με τα πόδια 300μ. για να βγω στον δρόμο και να πάρω το αυτοκίνητο. Κάποιες φορές που βρέχει, επειδή το σωληνάκι δεν κάνει να βραχεί, αναγκάζομαι να κοιμάμαι μέσα στο αυτοκίνητο» αναφέρει και συνεχίζει: «Αυτή η κατάσταση είναι εδώ και μία πενταετία που συμβαίνει, ωστόσο, τότε δεν είχα προβλήματα υγείας. Μετακινούσα τις πέτρες και περνούσα. Εδώ κι ενάμιση χρόνο είμαι νεφροπαθής και με την αιμοκάθαρση δεν μπορώ να σηκώνω πέτρες. Αν μου συμβεί κάτι, δεν μπορεί να περάσει ούτε ασθενοφόρο».

Ο κ. Σωτηρίου που μένει εδώ και 15 χρόνια στην περιοχή, αυτό που ζητά με την απεργία πείνας, είναι να γίνει αυτοψία στο σημείο, ενώ σε ερώτηση για την κατάσταση της υγείας του από την απεργία πείνας απάντησε «Κάνω αιμοκάθαρση, είμαι διαβητικός κι έχω 85% αναπηρία. Γνωρίζω ότι αυτό που κάνω είναι επικίνδυνο για την υγεία μου, γιατί λαμβάνω ειδική διατροφή, αλλά δεν έχω άλλο τρόπο για να διαμαρτυρηθώ. Συνεννοήθηκα με τον γιατρό μου και θα λαμβάνω μόνο λίγο νερό με αλάτι για να μην πάθω αφυδάτωση».

Ο κ. Σωτηρίου, αύριο μετά τις 10.30 που θα έχει τελειώσει από την αιμοκάθαρση, δήλωσε στη «Θ» ότι θα βγει στον κεντρικό δρόμο με μία καρέκλα, βαρέλι με ξύλα για να ζεσταίνεται και πανό και θα μείνει εκεί μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά του.

Η «Θ» επικοινώνησε τόσο με τον αντιδήμαρχο Δημοτικής Ενότητας Αφετών Ιωάννη Ευαγγελάκη, όσο και με τον αντιδήμαρχο Μηλεών Απόστολο Διανέλλο, ο οποίος δήλωσε ότι έχει λάβει γνώση και σήμερα αναμένεται να μεταβεί στο σημείο, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Πηγή: www.e-thessalia.gr