Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Σχετικά με την απαράδεκτη προσπάθεια του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα από το κτίριο που στεγάζεται η “Κιβωτός της αγάπης” στην Πάτρα, ίδρυμα που φιλοξενεί 70 παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες

 

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: Σχετικά με την απαράδεκτη προσπάθεια του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα από το κτίριο που στεγάζεται η “Κιβωτός της αγάπης” στην Πάτρα, ίδρυμα που φιλοξενεί 70 παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

Σχετικά με την απαράδεκτη προσπάθεια του ΔΕΔΔΗΕ να κόψει το ρεύμα από το κτίριο που στεγάζεται η “Κιβωτός της αγάπης” στην Πάτρα, ίδρυμα που φιλοξενεί 70 παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες

Συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ το πρωί του Σαββάτου 21/1/2023 επιχείρησε να κόψει το ρεύμα από το κτίριο που στεγάζεται η «Κιβωτός της Αγάπης» στην Πάτρα, ίδρυμα στο οποίο φιλοξενούνται 70 παιδιά με πολύ βαριές αναπηρίες.

Η αποφασιστική στάση των εργαζομένων του ιδρύματος απέτρεψε τη διακοπή, ωστόσο από το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ, που βρέθηκε εκείνη την ώρα στον χώρο, σημειώθηκε ότι θα επιστρέψουν, παρά το γεγονός ότι μια ενδεχόμενη διακοπή του ρεύματος στο κτίριο θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και μάλιστα παιδιών.

Οι εργαζόμενοι στην «Κιβωτό» βρίσκονται σε αναβρασμό, καθώς οι οφειλές που απαιτεί η ΔΕΗ ανέρχονται σε 20.000 ευρώ, την ώρα που κράτος έχει σταματήσει να χρηματοδοτεί το ίδρυμα, θέτοντας σε κίνδυνο τη συνολική λειτουργία του, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης, αλλά και των προηγούμενων που ακολουθούσαν την ίδια πρακτική. Οι εργαζόμενοι του ιδρύματος καταγγέλλουν ότι αν το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ προχωρούσε στη διακοπή το Σάββατο, πέντε παιδιά με μηχανική υποστήριξη που τη χρησιμοποιούν κατά διαστήματα, θα είχαν άμεσο κίνδυνο για τη ζωή τους.

Να θυμίσουμε ότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από το θάνατο καρκινοπαθούς συνταξιούχου στην Πάτρα, μετά τη διακοπή ρεύματος στην οποία προχώρησε ο ΔΕΔΔΗΕ για οφειλές του. Τώρα, ο όμιλος που “ταϊζεται” διαρκώς με ζεστό χρήμα από το υστέρημα του λαού μας, κλιμακώνει τις απάνθρωπες προσπάθειές του για να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη του, δείχνοντας τη βαρβαρότητά του στα φιλοξενούμενα παιδιά του ιδρύματος, παιδιά με νοητική στέρηση, βαριά κινητικά προβλήματα, με προβλήματα όρασης κ.α.

Η άμεση και αποφασιστική παρέμβαση των εργαζομένων του ιδρύματος και του σωματείου τους, γλίτωσε από τα χειρότερα. Είναι σίγουρο ότι μόνο ο λαός θα σώσει το λαό από τα δεινά που του φορτώνει στις πλάτες του ο ανταγωνισμός των επιχειρηματικών ομίλων, το κυνήγι της μεγιστοποίησης τους κέρδους τους, η Ευρωενωσιακή πολιτική που λογαριάζει τα πάντα στη λογική του “κόστους – οφέλους”.

Να σημειωθεί ότι στο χώρο εργάζονται 52 εργαζόμενοι, σε ένα κτίριο με πεπαλαιωμένες υποδομές, που στο παρελθόν, λόγω της μη χρηματοδότησης του ιδρύματος, αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα στη μισθοδοσία τους. Είναι ανάγκη να δοθεί η απαραίτητη χρηματοδότηση με την προοπτική ένταξης του ιδρύματος στο δημόσιο και εξασφάλιση σε αυτό όλων των εργαζομένων και των παιδιών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση ώστε:

– Να δοθεί άμεση – έκτακτη χρηματοδότηση από το κράτος στο συγκεκριμένο ίδρυμα, που να διασφαλίζει όλες τις ανάγκες φιλοξενίας και περίθαλψης των εξυπηρετούμενων, τα δικαιώματα και τους μισθούς των εργαζομένων, αλλά και όλες τις ανάγκες σε υποδομές και εξοπλισμό, με την προοπτική ένταξης του στο δημόσιο και εξασφάλιση σε αυτό όλων των εργαζομένων και των παιδιών.

– Να μην επαναληφθεί κανένα παρόμοιο περιστατικό προσπάθειας διακοπής του ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ όσο το οικονομικό πρόβλημα του ιδρύματος παραμένει άλυτο.

Οι Βουλευτές

Καραθανασόπουλος Νίκος

Κανέλλη Λιάνα

Παπαναστάσης Νίκος

Πηγή: www.kke.gr