Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΕΑΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΚΕΑΤ

Στον αντίποδα μιας κατάστασης που διαρκώς παγώνει, περιορίζει έως και αναχαιτίζει πλήρως την έκφραση της ανάγκης όλων μας για ανθρώπινη επαφή και σύνδεση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, πραγματοποίησαν τη Χριστουγεννιάτικη Εορτή τους, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom. 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ      

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΤΥΦΛΩΝ (Ν.Π.Δ.Δ.)

Καθολικός Διάδοχος του τ. Σωματείου «Οίκος Τυφλών»  & του  «Ιδρύματος Προστασίας Τυφλών Βορείου Ελλάδος-Σχολή Τυφλών Ο Ήλιος»

Κεντρική Υπηρεσία: Ελ. Βενιζέλου 210

ΚΑΛΛΙΘΕΑ - ΑΘΗΝΑ - Τ. Κ. 17675 

Παράρτημα: Β. Όλγας 32, ΘΕΣ/ΝΙΚΗ,  Τ.Κ. 54661

Ιστοθέση: www.keat.gr


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ   ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ  ΕΟΡΤΗ


Στον αντίποδα μιας κατάστασης που διαρκώς παγώνει, περιορίζει έως και αναχαιτίζει πλήρως την έκφραση της ανάγκης όλων μας για ανθρώπινη επαφή και σύνδεση, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Κέντρου Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, πραγματοποίησαν εχθές τη Χριστουγεννιάτικη Εορτή τους, μέσω της πλατφόρμας τηλεδιασκέψεων Zoom.


Μια πρωτοβουλία με στόχο κανένα παιδί να μη μείνει αθέατο, κανείς  και καμία   εκτός του κοινωνικού και εκπαιδευτικού ιστού. Ενός ιστού που μας ενώνει και που η αλληλεπίδραση του ενός στον άλλο πρέπει να συνεχιστεί όσο το δυνατόν ανεμπόδιστα, έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε, αφενός, τα καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα,  αφετέρου την ενδυνάμωση - παράλληλα με αυτά - της ψυχικής υγείας και εξέλιξης όλων των παιδιών μας.


Με όσα, λοιπόν, μέσα διαθέταμε, κατορθώσαμε να δούμε ο ένας τον άλλο, να φθάσουμε ο ένας τον άλλο, να συνδεθούμε και να βιώσουμε με αυτό τον διαφορετικό τρόπο πως κανείς δεν είναι μόνος. Με συλλογικό πνεύμα   γιορτάσαμε τη συνύπαρξη, τη συνεργασία, τη συμπόρευση και αποδείξαμε περίτρανα πως σε πείσμα των χαλεπών καιρών θα βγούμε νικητές,  διαφυλάττοντας το πολύτιμο έργο μας από κάθε δυσχερή συγκυρία και παρεμπόδιση!


Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου, η Υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κυρία Σοφία Ζαχαράκη, o Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κύριος Γιώργος Σταμάτης, ο Δήμαρχος Καλλιθέας κύριος Δημήτρης Κάρναβος, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας κυρία Άννα Γιαννακού-Πάσχου, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης κύριος Ιωάννης Ζυμβρακάκης, ο Διευθυντής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Τυφλών Θεσσαλονίκης κύριος Βασίλειος Μεσσαριτάκης, ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κύριος Ηλίας Μαργιόλας, ο Πρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών κύριος Νικόλαος Γιαλούρης, ο Πρόεδρος του Φάρου Τυφλών Ελλάδος κύριος Εμμανουήλ Μπασιάς, η Πρόεδρος του Κέντρου Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος κυρία Ζωή Γερουλάνου, ο Γενικός Γραμματέας της Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών κύριος Κωνσταντίνος Ορλώφ, η Αντιπρόεδρος του Κ.Ε.Α.Τ. κυρία Παναγιώτα Σακελλαριάδου,  τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κ.Ε.Α.Τ. η κυρία Αναστασία Γκουβατζή εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η κυρία Παναγιώτα Μάνου εκπρόσωπος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο κύριος Δημήτρης Σηφάκης εκπρόσωπος του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, ο κύριος Νικόλαος Βασιλείου εκπρόσωπος των εργαζομένων του Κ.Ε.Α.Τ., ο κύριος Παναγιώτης Μαρκοστάμος μέλος του ΔΣ και Αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, ο κύριος Γεώργιος Προεστός μέλος, καθώς και σημαντικοί εκπρόσωποι του χώρου της οπτικής αναπηρίας, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές. 


Ευχόμαστε τα φετινά Χριστούγεννα και οι Άγιες ημέρες που έρχονται να χαρίσουν στον καθένα ξεχωριστά υγεία, αισιοδοξία, ελπίδα και φως. 


Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Δ.Σ ΤΟΥ  ΚΕΑΤ

ΣΟΦΙΑ- ΛΕΥΚΗ ΧΑΜΟΝΙΚΟΛΑΟΥ


Πηγή: ΚΕΑΤ