Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΕΥΔΑΠ Κοινωνικό Τιμολόγιο: Έως πότε θα γίνονται οι αιτήσεις


 ΕΥΔΑΠ Κοινωνικό Τιμολόγιο: Έως πότε θα γίνονται οι αιτήσεις
Δωρεάν ποσότητα νερού 3μ3 ανά μήνα, για κάθε μέλος με αναπηρία άνω του 67%, η οποία θα προκύπτει από έγκυρο πιστοποιητικό ΚΕΠΑ.
Διπλάσια ποσότητα νερού – μεταξύ άλλων – προσφέρεται από το νέο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ, το οποίο επεκτείνεται και προς τους δικαιούχους του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.
Οι αιτήσεις ένταξης έχουν ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μηνός και συγκεκριμένα στις 31/7. Οι πελάτες που ήδη λαμβάνουν το ΕΕΤ απαιτείται να υποβάλουν νέα αίτηση. Σε περίπτωση μη υποβολής νέας αίτησης, η χορήγηση του ΕΕΤ διακόπτεται.
Οι δικαιούχοι που λαμβάνουν ήδη μειωμένο ειδικό τιμολόγιο από την ΕΥΔΑΠ (πολύτεκνοι, υπερήλικες) έχουν το δικαίωμα επιλογής του ευνοϊκότερου εξ΄ αυτών.
Αναλυτικά όλα όσα προσφέρει η ΕΥΠΑΔ:
1. Δωρεάν ποσότητα νερού 2μ3 ανά μήνα ανά μέλος νοικοκυριού.
2. Δωρεάν ποσότητα νερού 3μ3 ανά μήνα, για κάθε μέλος με αναπηρία άνω του 67%, η οποία θα προκύπτει από έγκυρο πιστοποιητικό ΚΕΠΑ.
3. Την εφαρμογή του ΕΕΤ, στην παροχή νερού της κύριας (ιδιόκτητης ή μισθωμένης) κατοικίας, στην οποία διαμένει ο δικαιούχος.
4. Την εφαρμογή του ΕΕΤ και στους δικαιούχους οι οποίοι διαμένουν μόνιμα, σε δωρεάν παραχωρημένη κατοικία ή φιλοξενούνται.
5. Την εφαρμογή του ΕΕΤ και στους εκτός δικτύου ύδρευσης πελάτες, που τιμολογούνται από την ΕΥΔΑΠ, με δικαιώματα χρήσης αποχέτευσης.
6. Την εφαρμογή του ΕΕΤ και για τους πελάτες στους οποίους έως σήμερα χορηγείται το ΕΕΤ, εφόσον πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής τους στο Ν. 4389/16 και υποβάλουν νέα αίτηση στην ΕΥΔΑΠ ΑΕ από 1/7/2017 έως 31/7/2017.
7. Την εφαρμογή του ΕΕΤ σε λογαριασμούς οι οποίοι θα εκδοθούν από 1/7/2017 και εφεξής και θα αφορούν σε καταναλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από 1/5/2017 και μετά και σε κάθε περίπτωση από την έκδοση του επόμενου λογαριασμού από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης από τον δικαιούχο.
Πού μπορώ να υποβάλλω το αίτημά μου;
Η αίτησή σας για τη χορήγηση του ΕΕΤ υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο www.eydap.gr/MyAccount/SocialInvoice.
Εξαιρούνται οι περιπτώσεις φιλοξενίας και δωρεάν παραχώρησης, για τις οποίες οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση υπαγωγής στο ΕΕΤ, μόνο στα Περιφερειακά Κέντρα της ΕΥΔΑΠ.
Πώς μπορώ να ενταχθώ στο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο της ΕΥΔΑΠ ;
Μπορείτε να αιτηθείτε την ένταξη σας στο Έκτακτο Ειδικό Τιμολόγιο μόνο εφόσον έχετε ήδη υπαχθεί στο Νόμο 4389/2016.
Τι δικαιολογητικά χρειάζομαι;
Κατά την ηλεκτρονική υποβολή του αιτήματος χορήγησης του ΕΕΤ πρέπει να γνωρίζετε ΑΦΜ και ΑΜΚΑ. Σε περίπτωση αναπηρίας άνω του 67% απαιτείται η επισύναψη έγκυρου πιστοποιητικού ΚΕΠΑ. Εάν δεν έχετε δηλώσει ήδη τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και σχέση με το ακίνητο) στην ΕΥΔΑΠ, μέσω της ιστοθέσης μας, παρέχονται οι σχετικές κατευθυντήριες οδηγίες.
Δικαιούχοι οι οποίοι διαμένουν σε ακίνητο το οποίο τους έχει παραχωρηθεί δωρεάν ή είναι φιλοξενούμενοι σε κατοικία τρίτου, θα πρέπει (εκτός του να γνωρίζουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ) να προσκομίσουν σε οποιοδήποτε Περιφερειακό Κέντρο της ΕΥΔΑΠ τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Αντίγραφο λογαριασμού ΕΥΔΑΠ.
2. Φωτοτυπία της Αστυνομικής τους Ταυτότητας ή άλλου αποδεικτικού ταυτοπροσωπίας
3. Έγκυρο (εκτυπωμένο από το TAXIS) αντίγραφο εντύπου της Φορολογικής Δήλωσης Ε1, όπου θα φαίνεται η Διεύθυνση της μόνιμης κατοικίας τους.

Πηγή: http://www.cnn.gr/