Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Προκήρυξη αγωνιστικής κινητοποίησης της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι για την επίλυση ζωτικής σημασίας προβλημάτων του κινήματος των τυφλών αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης


 Προκήρυξη αγωνιστικής κινητοποίησης της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι για την επίλυση ζωτικής σημασίας προβλημάτων του κινήματος των τυφλών αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr
Αθήνα, 27/10/2016
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 828
ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά

Προς:
Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κο Γ. Κατρούγκαλο
Κοιν.:
1) Πρωθυπουργό της Χώρας κο Α. Τσίπρα
2) Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κο Π. Κουρουμπλή
3) Ε.Σ.Α.μεΑ.
4) Σωματεία – μέλη Ε.Ο.Τ.

Θέμα: Προκήρυξη αγωνιστικής κινητοποίησης της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι για την επίλυση ζωτικής σημασίας προβλημάτων του κινήματος των τυφλών αρμοδιότητας Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών, ο επίσημος κοινωνικός εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), ζητά να συναντηθεί μαζί σας έως την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016 για τη συζήτηση των παρακάτω ζωτικής σημασίας θεμάτων που αφορούν τους τυφλούς και τα άτομα με σοβαρά προβλήματα όρασης, αρμοδιότητάς σας:
1) Δημοσίευση Ειδικής Προκήρυξης για τυφλούς τηλεφωνητές, σύμφωνα με τον Ν.2643/98, δεδομένου ότι η τελευταία αντίστοιχη έγινε το 2010, κι όπως είναι γνωστό με την ειδικότητα αυτή αποκαθίσταται επαγγελματικά το μεγαλύτερο μέρος των ανέργων τυφλών και ατόμων με σοβαρά προβλήματα όρασης.
2) Άμεση επαναφορά των συντάξεων των τυφλών συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες κ.λπ.) στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν από την ισχύ του Ν.4111/2013, γιατί όπως γνωρίζετε με τον ως άνω νόμο έγινε περικοπή των συντάξεων μόνο στους τυφλούς συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα, ενώ ορθώς εξαιρέθηκαν από τις περικοπές οι τυφλοί του Δημοσίου, καθώς και οι παραπληγικοί δημόσιου και ιδιωτικού τομέα με αναπηρία 80% και άνω.
3) Εξαίρεση των τυφλών συνταξιούχων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα από τις πρόσφατες περικοπές στις επικουρικές συντάξεις.
4) Επαναφορά των μισθών των τυφλών εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα στα επίπεδα του Δεκεμβρίου του 2009. Άλλως επικουρικά προτείνουμε την επαναφορά μέρους του απολεσθέντος εισοδήματος  των συναδέλφων σε ποσοστό 50%.
5) Δημόσια διαβεβαίωση για τη μη περικοπή των προνοιακών επιδομάτων τυφλότητας, καθώς και του επιδόματος ανικανότητας ή απολύτου αναπηρίας των τυφλών συνταξιούχων.
Κύριε Υπουργέ, αναμένουμε την πραγματοποίηση της προαναφερθείσας συνάντησης μέχρι και την Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016, σε αντίθετη περίπτωση δηλώνουμε ότι θα προβούμε σε αγωνιστική κινητοποίηση στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης τη Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 12 το μεσημέρι.

Με εκτίμηση
Για το Γ.Σ. της Ε.Ο.Τ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης
Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά