Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

Πορεία παραπληγικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραπληγικών.
Ανεβάζουμε το κείμενο με την ελπίδα ότι και οι εκπρόσωποι των τυφλών θα προκαλέσουν, έστω και τώρα με καθυστέρηση, αντίστοιχες διαμαρτυρίες. Αν δεν αγωνιστούμε θα μας τα πάρουν όλα και θα μείνουμε μόνο με την αναπηρία μας φτωχοί και εξαθλιωμένοι.
Από την πρώτη στιγμή είχαμε αναφέρει ότι δεν αρκεί η μόνη εξαίρεση των επιδομάτων των βαριά αναπήρων από κάποιους υπολογισμούς, που όπως αποδείχτηκε δεν αρκεί να προστατεύσει τους αναπήρους και τους υποχρεώνει να τρέχουν από ταμείο σε ταμείο μήπως δικαιωθούν..
Οι περισσότεροι για να αποφύγουν τις μεγάλες ταλαιπωρίες θα υποκύψουν στις περικοπές τωνσυντάξεών τους.
Ήδη είναι φανερό ότι μοναδική λύση είναι η εξαίρεση των αναπηρικών συντάξεων και επιδομάτων, πράγμα που γινόταν επανειλημμένως κατά το παρελθόν με πλήθος διατάξεων που δεν θέλουμενα αναφέρουμε εδώ για να μη σας κουράσουμε.
Επαναλαμβάνουμε και πάλι:
Αν δεν αγωνιστούμε θα μας τα πάρουν όλα και θα μείνουμε μόνο με την αναπηρία μας φτωχοί και εξαθλιωμένοι.

Συγκεντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Βουλή πραγματοποίησε την Πέμπτη 13.10.16 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών για τις συνεχιζόμενες περικοπές περικοπές συντάξεων, επιδομάτων και παροχών για ΑμεΑ.
Οι παραπληγικοί, μάλιστα, έκλεισαν τη Βασιλίσσης Σοφίας για να κάνουν πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να συναντήσουν τον Πρωθυπουργό ώστε να του ζητήσουν να μην προχωρήσουν οι μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις που επήλθαν με το άρθρο 96 του ν. 4387/16 και να καταργηθεί η επιβολή 6% στην εισφορά ασθενείας.
Νωρίτερα στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος υπογράμμισε στους παραπληγικούς πως θα κανει ό,τι περνάει απο το χέρι του προκειμένου να βοηθήσει στη λύση των δικαίων αιτημάτων τους.