Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015


Προστατέψτε την κατοικία των τυφλών και άλλων βαριά αναπήρων από τους πλειστηριασμούς.
Καμία μέριμνα, καμία προστασία για τα άτομα με αναπηρία, δεν έχει περιληφθεί στο σχέδιο νόμου «Επείγουσες ρυθμίσεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων», ειδικά στο άρθρο 15, από τη διαδικασία πλειστηριασμών των δανειοληπτών που ψηφίζεται την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου από τη Βουλή.
Το πανελλήνιο βήμα αναπήρων ενώνοντας τη φωνή του με το Φάρο Τυφλών της Ελλάδος  και με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) απευθυνόμενο προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη και άλλους αρμοδίους Υπουργούς και βουλευτές ζητά έστω και την ύστατη ώρα την εξαίρεση των αναπήρων από τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που τίθενται στην παρ. 1 του άρθρου 15 του παρόντος νομοσχεδίου με την οποία αντικαθίστανται η παρ. 2 του άρθρου 9 του ν. 3869/2010, για την πλήρη προστασία της κατοικίας των τυφλών δανειοληπτών και άλλων ατόμων με βαριά αναπηρία ανεξαρτήτως εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.
Εξαιρέστε αμέσως τους τυφλούς και άλλους βαριά αναπήρους, διαφορετικά θα δημιουργήσετε ένα αβάστακτο κοινωνικό πρόβλημα.