Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Εκδημία του συναδέλφου Μαρίνου Καλογιαννάκη

 

Εκδημία του συναδέλφου Μαρίνου Καλογιαννάκη

Του Μανώλη Μπασιά.

Τις πληροφορίες μου τις έδωσε ο συνάδελφος Γιάννης Λεωτσάκος.

 

Σήμερα 16.5.2023 έφυγε από κοντά μας ο εξαίρετος συνάδελφος Μαρίνος Καλογιαννάκης.

Γεννήθηκε στον Πειραιά 5.10.1944. Τελείωσε το δημοτικό σχολείο στον Οίκο Τυφλών της Καλλιθέας και υπήρξε μαθητής στο πιάνο και το ακορντεόν του αείμνηστου μουσικοδιδασκάλου μας Πέτρου Θαναηλίδη. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με τη μουσική.

Παντρεύτηκε τη συνάδελφο Ρίτσα (Ελευθερία) Σκουρμπέλου. Σε νεαρή ηλικία έφυγε για την Αμερική μαζί της, όπου εκεί τελείωσε μία σχολή διαχείρισης επιχειρήσεων. Η πολιτεία εκεί του παραχώρησε περίπτερο, στο οποίο εργάστηκε σκληρά για πολλά χρόνια, ενώ παράλληλα είχε οργανώσει ορχήστρα, παίζοντας ο ίδιος ακορντεόν ή αρμόνιο. Με την ορχήστρα αυτή, την οποία διηύθυνε, μετείχε σε μουσικές εκδηλώσεις σε πολλές πολιτείες της Αμερικής.

Η σύζυγός του τραγουδούσε πολύ όμορφα και γύρισαν πολλούς δίσκους.

Το 1986 ήρθαν στην Ελλάδα και έμειναν στο Μαρκόπουλο Μεσογείων Αττικής.

Εργάστηκε ως τηλεφωνητής στην τράπεζα ΕΤΒΑ, μέχρι τη συνταξιοδότησή του.

Υπήρξε άριστος οικογενειάρχης, απέκτησε με τη Ρίτσα δύο κόρες την Ιωάννα και τη Μηλιά, τις οποίες καμάρωσε ως εκλεκτά μέλη της κοινωνίας μας.

Τον διέκρινε η καλοσύνη, η αγάπη του προς τους συνανθρώπους του και προσέφερε απλόχερα τη βοήθειά του, σε όποιον είχε την ανάγκη του.

Το σπίτι του ήταν πάντα ανοιχτό για όλο τον κόσμο και κυρίως για συναδέλφους, όπου πήγαιναν τις γιορτινές μέρες και περνούσαν όλοι μαζί όμορφα..

Ενδεικτικά αναφέρω τον Κώστα Κοσμίδη, την Αφρούλα Οικονόμου, το Λεωτσάκο το Γιάννη, το Δημήτρη Πεπόνα, το Χρυσόστομο Ανδρεαδάκη, το Μίμη το Σταυρινό, τη Βάσω Τσιρογιάννη, τη Ντίνα Περαντωνάκη και άλλους πολλούς.

Υπήρξε συμμαθητής μου το 1971 στην τηλεφωνική σχολή του Φάρου Τυφλών, του οποίου για μικρό διάστημα υπήρξε και μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Πάντα θα θυμάμαι την καλοσύνη του και το χαμόγελό του.

Εύχομαι ο Θεός να αναπαύει και αυτόν και τη σύζυγό του Ρίτσα μετά των αγίων.