Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης- Ερσίν Μποζ: Αποκλεισμένοι από το χώρο εργασίας παραμένουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης

 

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης- Ερσίν Μποζ: Αποκλεισμένοι από το χώρο εργασίας παραμένουν άνθρωποι με προβλήματα όρασης

Σύνταξη

Μαρία Νικολάου

«Αποκλεισμένοι από το χώρο εργασίας παραμένουν οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν από παιδιά προβλήματα όρασης και βρίσκονται σήμερα σε μια ηλικία 35 και 40 ετών», υποστήριξε , ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Θράκης, ο κος Ερσίν Μποζ.

Όπως δήλωσε σήμερα 15-12-2022 μιλώντας στο www.ertnews.gr, προσκόμματα στην έξοδό τους δημιουργεί η έλλειψη εκπαίδευσης, μόρφωσης, κατάρτισης, αλλά και οι ελάχιστότατες ευκαιρίες που τους δίνονται για να εργαστούν.

«Είναι εξαρτημένοι πλήρως από κάποιο άλλο άτομο και είναι κλεισμένοι στο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημείωσε ότι εξαρτώνται από την λήψη του επιδόματος καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες τους χωρίς να διεκδικούν κάτι περισσότερο.

Κίνητρα στον εργασιακό χώρο

Στάθηκε επίσης στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στον εργασιακό χώρο, στους εργοδότες και στους υπευθύνους των επιχειρήσεών, ώστε να έχουν όφελος από την πρόσληψη στο χώρο εργασίας ενός τέτοιου ατόμου.

«Δεν είναι δυνατόν να μην εργάζονται καν και να υπάρχουν φωνές οι οποίες ισχυρίζονται ότι δεν τα καταφέρνουν» είπε, τονίζοντας την ανάγκη κατάλληλης διαμόρφωσης ενός χώρου εργασίας που θα υποδεχθεί ένα τέτοιο άτομο, με κατάλληλο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να μπορέσει να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Ανάγκη η προκήρυξη θέσεων τηλεφωνητών

Ιδιαίτερη δε αναφορά έκανε στην ανάγκη προκήρυξης θέσεων τηλεφωνητών, «έχουν να γίνουν αυτού του είδους οι προσλήψεις 10 χρόνια και υπάρχουν απόφοιτοι σχολών, διακόσια πενήντα άτομα στον αριθμό σε όλη την Ελλάδα, που περιμένουν να εργαστούν», ανέφερε.

Πηγή: www.ertnews.g