Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019

Φάρος Τυφλών της Ελλάδος, Ανακοίνωση υλοποίησης εκδήλωσης τίτλο «Σε επαφή με την πολιτιστική μου κληρονομιά», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες

Φάρος Τυφλών της Ελλάδος
Ανακοίνωση υλοποίησης εκδήλωσης τίτλο «Σε επαφή με την πολιτιστική μου κληρονομιά», στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες
Την Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019, στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο «Σε επαφή με την πολιτιστική μου κληρονομιά» σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου, κο Κωνσταντίνο Αλεξανδρή, υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Εξωτερικών κου Διαματάρη Αντώνιου.
Στην σπουδαία αυτή πολιτιστική εκδήλωση μας τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα μας, ο κος Μπασιάς Εμμανουήλ Πρόεδρος Δ.Σ., ο κος Ζάκκας Φώτιος Αντιπρόεδρος Δ.Σ, η κα Ρουκουτάκη Γεωργία Αντιπρόεδρος Δ.Σ., η κα Κατσαρού Δήμητρα, Γενική Γραμματέας Δ.Σ. και τα μέλη Δ.Σ κος Λέκκας Χρήστος, κος Κορομηλάς Χρήστος και κα Τζεβελέκου Μαρία. Εκ μέρους της Διεύθυνσης του Φάρου Τυφλών της Ελλάδας παρευρέθηκαν ο κος Καρκούλιας Γεώργιος, Γενικός Διευθυντής και η κα Μήλα Γεωργία, Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας.
Εκ μέρους της πολιτείας παρευρέθηκαν, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κος Διαματάρης Αντώνιος, ο Υφυπουργός Εξωτερικών κος Φραγκογιάννης Κωνσταντίνος, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου, κος Κωνσταντίνος Αλεξανδρής, η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής κου Πατούλη Γεώργιου ο Αντιπεριφερειάρχης κος Πέππας Νικόλαος και η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα κα Νάνου Δήμητρα.
Από το Κέντρο Σκύλοι Οδηγοί Ελλάδος, παρευρέθηκε η Πρόεδρος κα Γερουλάνου Χριστοπούλου Ζωή.
Μας τίμησαν ιδιαιτέρως με την παρουσία τους, εκπρόσωποι από τις Πρεσβείες της Αιγύπτου, της Αυστραλίας, της Αλβανίας, της Γερμανίας, του Καναδά, της Κορέας, της Ουγγαρίας, της Ουκρανίας, της Ιορδανίας, του Παναμά και της Αυστρίας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε επίσης, ο κος Ευαγγέλου Ηλίας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου των επί πολλών ετών υποστηρικτών μας American Friends of the Blind in Greece, οι συνεργάτες και προμηθευτές μας κος Μπαζίγος Νικόλαος και κος Οικονόμου Γεώργιος καθώς και ο συνεργάτης μας κος Μηλιώνης Απόστολος, επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιώς.
Η εκδήλωση ξεκίνησε με την υποδοχή των προσκεκλημένων μας στο Μουσείο Αφής, τους οποίους καλωσόρισε ο Πρόεδρος Δ.Σ του φορέα μας κος Μπασιάς Εμμανουήλ και ακολούθησαν τοποθετήσεις από τους πολιτικούς εκπροσώπους. Τον λόγο πήρε η πρώην Πρόεδρος Δ.Σ και Διευθύντρια του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, κα Ασιδέρη Δήμητρα, η οποία καλωσόρισε με την σειρά της και παρουσίασε το μοναδικό Μουσείο Αφής, προτρέποντας το κοινό να αγγίξει τα εκθέματα. Εν συνεχεία, οι παρευρισκόμενοι, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τμήμα του εκπαιδευτικού προγράμματος του Μουσείο Αφής, κλείνοντας τα μάτια και αγγίζοντας τα εκθέματα προσεγγίζοντας έτσι με διαφορετικό τρόπο το μεγαλείο, τον πλούτο και την αισθητική τελειότητα των θησαυρών της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, ως μια κίνηση συμβολισμού στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Ατόμων με Αναπηρίες.
Μετά το πέρας τον δράσεων στο Μουσείο, ακολούθησε δεξίωση στην κεντρική αίθουσα του Φάρων Τυφλών της Ελλάδος, με την θεατρική μας ομάδα να παρουσιάζει απόσπασμα της παράστασης «ΦΑΥΣΤΑ..ή η απολεσθείς κόρη του Μποστ» και την ομάδα παραδοσιακών χορών του φορέα μας, να παρουσιάζει χορούς από την περιοχή της Θεσσαλίας.
Η εκδήλωση έτυχε αθρόας προσέλευσης με εξέχουσες προσωπικότητες από τον πολιτιστικό και πολιτικό κόσμο και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αναδεικνύοντας την ανάγκη για την θεμελίωση ακόμα περισσότερων ανάλογων συνεργατικών προσπαθειών.
Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους Υφυπουργούς κο Φραγκογιάννη Κωνσταντίνο και κο Διαματάρη Αντώνιο, καθώς και τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας, Θρησκευτικών και Προξενικών Υποθέσεων του Υπουργείου, κο Κωνσταντίνο Αλεξανδρή για την άψογη διοργάνωση και στήριξη της σπουδαίας αυτής πολιτιστικής εκδήλωσης.
Η εκδήλωση «Σε επαφή με την πολιτιστική μου κληρονομιά» υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υφυπουργού Εξωτερικών κ.Αντώνη Διαματάρη
Η εικόνα ίσως περιέχει: 10 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται
Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται και κουστούμι
Η εικόνα ίσως περιέχει: 11 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται, κουστούμι και γάμος
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, εσωτερικός χώρος
5 ώρεςΔημόσια
Αποθήκευση
Μου αρέσει!
Αντιδράστε
Σχολιάστε
Κοινοποίηση
Christos Koromilas και 27 ακόμη
Γράψτε ένα σχόλιο...

Σχολιάστε
Επισυνάψτε φωτογραφίαΑναφέρετε τα ονόματα φίλων