Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Κας ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ, Κου ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, Κας ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ & ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗΣ, Κου ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ ΤΥΦΛΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
Την Τρίτη , 15 Οκτωβρίου, επισκέφθηκαν τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος, η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κα Μιχαηλίδου Δόμνα και ο Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας κος Σταμάτης Γεώργιος.
Κατά την τιμητική αυτή επίσκεψη τους, σημειώθηκε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα κο Μπασιά Εμμανουήλ, τους Αντιπροέδρους κα Ρουκουτάκη Γεωργία και κο Ζάκκα Φώτιο, την Γενική Γραμματέα κα Κατσαρού Δήμητρα, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κα Τζεβελέκου Μαρία και κο Κορομηλά Χρήστο, τον Γενικό Διευθυντή κο Καρκούλια Γεώργιο καθώς και την Διευθύντρια Κοινωνικής Μέριμνας κα Μήλα Γεωργία. Στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης, ενημερώθηκαν για την μοναδικότητα του έργου καθώς και τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος.
Η Υφυπουργός Εργασίας και ο Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης ξεναγήθηκαν στους χώρους των εργαστηρίων και συνεχάρησαν τον Φάρο Τυφλών της Ελλάδος για την πλούσια και πολλαπλά ωφέλιμη δράση του και δήλωσαν πως θα σταθούν στο πλευρό του υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα διασφάλισης και εξακολούθησης των υπηρεσιών και των μοναδικών Παραγωγικών του Εργαστηρίων.
Επίσης ξεναγήθηκαν στο τυπογραφείο και τη βιβλιοθήκη του Φάρου, όπου φάνηκε το μεγαλειώδες έργο, που εκεί επιτελείται.
Σε ερώτηση του Προέδρου κυρίου Μπασιά, να μας απαντήσουν, αν υπάρχει περίπτωση να επιβάλουν εισοδηματικά κριτήρια στα επιδόματα, σύμφωνα με κάποιες φήμες, που κατά καιρούς ακούγονται, και οι δύο μας απάντησαν ότι ούτε αυτοί ούτε ο Πρωθυπουργός της χώρας έχουν κατά νουν τη θέση εισοδηματικών κριτηρίων στα επιδόματα των αναπηρων.
 Επίσης ο γενικός γραμματέας επισκέφτηκε και την κοινωνική υπηρεσία του Φάρου και ενημερώθκε για το σημαντικό έργο, που η υπηρεσία προσφέρει στους νεοτυφλωθέντες και γενικά σε όλους τους τυφλούς με πλήθος συνοδειών και άλλων εξυπηρετήσεων.