Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019

Γ. Βρούτσης: Ό,τι αποφάσισε το ΣτΕ σε επίπεδο επιστροφών θα αποδοθεί στο σύνολό του και στο ακέραιο

Γ. Βρούτσης:  Ό,τι αποφάσισε το ΣτΕ σε επίπεδο επιστροφών θα αποδοθεί στο σύνολό του και στο ακέραιο
[05.10.2019]
Παρέμβαση στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του SKAI έκανε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτσης με αφορμή την δημοσιοποίηση των αποφάσεων του ΣτΕ που έκριναν αντισυνταγματικές αρκετές διατάξεις του νόμου 4387/2016.
Ο Υπουργός ανέφερε σχετικά με το νέο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το Υπ. Εργασίας : "Πάνω στις ράγες των αποφάσεων της δικαιοσύνης θα οικοδομήσουμε ένα ασφαλιστικό ελκυστικό ανταποδοτικό και βιώσιμο".
Πρόσθεσε επίσης ότι, "περιμένουμε να δούμε στην τελική τους μορφή τις αποφάσεις του ΣτΕ και είμαστε έτοιμοι να δημιουργήσουμε αυτόν τον καινούργιο νόμο ο οποίος θα επιφέρει την δικαιοσύνη την ανταποδοτικότητα την χαμένη στο σύστημα το ασφαλιστικό και θα τελειώσουμε μια για πάντα με αμφισβητήσεις αγωνίες οι οποίες τόσα χρόνια ζημίωναν το δημόσιο και έφερναν σε δύσκολη θέση τους συνταξιούχους."
Ο Υπουργός τόνισε επίσης ότι θα γίνουν κομβικές παρεμβάσεις στον ασφαλιστικό νόμο, και ότι θα αλλάξει δομικά το σύστημα του ασφαλιστικού νόμου στη χώρα μας. Ανέφερε επίσης ότι, "εκτιμώ ότι το νομοσχέδιο θα είναι έτοιμο πάρα πολύ σύντομα".
Τέλος ο Κος Γ. Βρούτσης καθησύχασε τους συνταξιούχους λέγοντας να μην ανησυχούν καθώς ό,τι αποφασίσει το ΣτΕ σε επίπεδο επιστροφών, θα αποδοθεί στο σύνολό του και στο ακέραιο.