Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΕΣΑμεΑ: Θετική εξέλιξη για τα άτομα με προβλήματα όρασης η προμήθεια γυαλιών χωρίς προπληρωμή

 ΕΣΑμεΑ: Θετική εξέλιξη για τα άτομα με προβλήματα όρασης η προμήθεια γυαλιών χωρίς προπληρωμή
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ενημερώνει για την πολύ θετική εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα πλέον στους δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με την προμήθεια, χωρίς προπληρωμή, γυαλιών οράσεως (θεραπευτικά μέσα αποκατάστασης της οπτικής οξύτητας).
Ανακοίνωση 26.02.2018
Θετική εξέλιξη για τα άτομα με προβλήματα όρασης η προμήθεια γυαλιών χωρίς προπληρωμή
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία ενημερώνει για την πολύ θετική εξέλιξη που δίνει τη δυνατότητα πλέον στους δικαιούχους του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. σχετικά με την προμήθεια, χωρίς προπληρωμή, γυαλιών οράσεως (θεραπευτικά μέσα αποκατάστασης της οπτικής οξύτητας). Η δυνατότητα αυτή επιτεύχθηκε μετά τη σύναψη σύμβασης μεταξύ Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και καταστημάτων οπτικών ειδών.
Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο ανακουφίζονται οικονομικά οι πολίτες με και χωρίς αναπηρία, οι οποίοι λόγω της οικονομικής κρίσης δεν μπορούν να καταβάλλουν ούτε ένα ευρώ από την τσέπη τους. Αλλά παράλληλα γλιτώνουν και την ταλαιπωρία της προέγκρισης και της αναμονής.
Η ΕΣΑμεΑ αναμένει να ανταποκριθούν θετικά σύντομα καθολικά τα καταστήματα οπτικών στο νέο σύστημα, για τα την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών πανελλαδικά.

Πηγή: Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία