Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Το κατάστημα της νέας εποχής, από την Τράπεζα Πειραιώς

 Το κατάστημα της νέας εποχής, από την Τράπεζα Πειραιώς
Στα e-branch διατίθενται πρωτοποριακές υπηρεσίες για τρεις κατηγορίες πολιτών με αναπηρία: Για άτομα με πρόβλημα όρασης, εκτέλεση συναλλαγών ταμείου χωρίς την ανάγκη παράστασης και συνυπογραφής δύο μαρτύρων. Για άτομα με πρόβλημα ακοής, δυνατότητα εξυπηρέτησης στη νοηματική γλώσσα για συναλλαγές ταμείου. Για άτομα με κινητικά προβλήματα, εύκολη προσβασιμότητα στο κατάστημα και στον «Ταμία από απόσταση».
Στα νέα ηλεκτρονικά καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς, μέσα σε ένα φιλικό περιβάλλον με τεχνολογικές καινοτομίες, παρέχονται εύχρηστες και πρωτοποριακές υπηρεσίες για όλους, οι οποίες καλύπτουν τις εξειδικευμένες ανάγκες τραπεζικής εξυπηρέτησης τόσο των ιδιωτών όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών & επιχειρήσεων.
Στα e-branch έχει δημιουργηθεί μια σύγχρονη εμπειρία εξυπηρέτησης προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη. Οι πελάτες, ανεξαρτήτως ηλικίας και βαθμού εξοικείωσης με τις σύγχρονες τεχνολογίες, μπορούν να εξυπηρετηθούν άμεσα και ταυτόχρονα να εκπαιδευτούν σε μία νέα αντίληψη για τις τραπεζικές συναλλαγές. Υπό αυτό το πρίσμα, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι τα e-branch έχουν σημαντική απήχηση ακόμα και σε μεγαλύτερους σε ηλικία πελάτες.
Τα καταστήματα e-branch βρίσκονται στις περιοχές Αμπελοκήπων, Γλυφάδας, Χαλανδρίου και στο εκπτωτικό χωριό Mc Arthur Glen, ενώ λειτουργούν τις καθημερινές με διευρυμένο ωράριο, καθώς και το Σάββατο. Αξίζει να σημειωθεί, ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του ωραρίου λειτουργίας των e-branches, υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό όπου οι πελάτες μπορούν να απευθυνθούν ώστε να ενημερωθούν για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, να εκπαιδευτούν στη χρήση των μηχανημάτων & ψηφιακών υπηρεσιών της τράπεζας και να βοηθηθούν σε κάθε τους συναλλαγή.
Μερικές από τις πρωτοποριακές υπηρεσίες του e-branch είναι:
• Ο «Ταμίας από απόσταση», όπου ο πελάτης μπορεί να εκτελέσει, μέσω video κλήσης με έμπειρο ταμία της τράπεζας, τουλάχιστον το 90% των προσφερόμενων συναλλαγών ενός κανονικού ταμείου, με την ίδια ευκολία και απλότητα
• Άμεση έκδοση και παραλαβή prepaid gift card από το ειδικό μηχάνημα.
• Απομακρυσμένη εγγραφή στην υπηρεσία ηλεκτρονικής τραπεζικής.
• Χρήση των διαθέσιμων, στο κατάστημα, ηλεκτρονικών συσκευών (PC & tablets) για γνωριμία και εξοικείωση με τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Τράπεζας (digital corner).
• Γνωριμία με προϊόντα και υπηρεσίες των διαφόρων συνεργατών της Τράπεζας (exhibition area).
• Πραγματοποίηση συναντήσεων για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στον ειδικό χώρο του meeting room.
• Πραγματοποίηση συναλλαγών ATM & EasyPay 24/7, σε εσωτερικό κλειστό χώρο
Επιπλέον των παραπάνω, για τις επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες προσφέρονται:
• Κατάθεση επιταγών μέσω της υπηρεσίας «Ταμίας από απόσταση»
• Καταμέτρηση μεγάλου πλήθους χαρτονομισμάτων/ κερμάτων και κατάθεση σε λογαριασμό με άμεση διαθεσιμότητα
Επίσης, στα e-branch διατίθενται πρωτοποριακές υπηρεσίες για τρεις κατηγορίες πολιτών ΑμεΑ:
• Για άτομα με πρόβλημα όρασης, εκτέλεση συναλλαγών ταμείου χωρίς την ανάγκη παράστασης και συνυπογραφής δύο μαρτύρων
• Για άτομα με πρόβλημα ακοής, δυνατότητα εξυπηρέτησης στη νοηματική γλώσσα για συναλλαγές ταμείου
• Για άτομα με κινητικά προβλήματα, εύκολη προσβασιμότητα στο κατάστημα και στον «Ταμία από απόσταση»
Όπως αναφέρουν στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, η ανταπόκριση των πελατών είναι εντυπωσιακή, καθώς περισσότεροι από 37.000 πελάτες κάθε μήνα πραγματοποιούν πάνω από 32.000 συναλλαγές στα e-branch, αξιοποιώντας και το διευρυμένο ωράριο που προσφέρουν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η υπηρεσία «Ταμίας από απόσταση» είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους ηλικιωμένους πελάτες -ένας στους τρεις χρήστες είναι άνω των 60 ετών- βοηθώντας σε μεγάλο βαθμό προς την ψηφιακή τους εκπαίδευση.
Ως αναγνώριση των πρωτοποριακών της υπηρεσιών, η Τράπεζα Πειραιώς έλαβε την ιδιαίτερα σημαντική διάκριση για το νέου τύπου κατάστημα e-branch «Highly Commended: Piraeus Bank - Remote cashier» στην κατηγορία «Best Use of IT in Retail Banking», στην τελετή απονομής των Banking Technology Awards που διεξήχθησαν στο Λονδίνο.

Πηγή: Εφημερίδα «Free Sunday»