Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ

ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ 23/06/2020
ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ
23/06/2020
1.
Συνάδελφοι,
Βιώνοντας αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες καθημερινής ζωής, αντιμετωπίζοντας τις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις των ημερών μας, προσπαθούμε να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο  δυνατό τρόπο στις υποχρεώσεις μας απέναντι στα μέλη μας και να προωθήσουμε στις αρμόδιες αρχές τα σημαντικότερα προβλήματα του χώρου. Ωστόσο, η εκτίμηση των φορέων μας στις πρόσφατες συνεδριάσεις τους είναι ότι η αντιμετώπιση των αιτημάτων μας δεν βρίσκει την ανταπόκριση που ελπίζαμε, κατόπιν μάλιστα και των δεσμεύσεων και των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού της Χώρας και της Κυβέρνησης. Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις αποφασίστηκε σαν πρώτη αντίδραση η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Μέγαρο Μαξίμου, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και ώρα 12:00. Τα θέματα που θέτουμε προς συζήτηση είναι η επαγγελματική αποκατάσταση, η συμπλήρωση των κενών στην εκπαίδευση, τα προβλήματα των αποφάσεων των ΚΕΠΑ, ασφαλιστικά ζητήματα, όπως οι επικουρικές συντάξεις των νέων συνταξιούχων, οι περικοπές των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ κλπ.
Καλούμε τους συναδέλφους να προσέλθουν σ’ αυτή την αγωνιστική κινητοποίηση, ώστε να δυναμώσει η φωνή μας και να θέσει τον Πρωθυπουργό ενώπιον των ευθυνών του.
Σε συνέχεια προηγούμενης ενημέρωσης σχετικά με τις δηλώσεις εισοδήματος, επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με το Ν. 4611/2019 αρ. 81, δεν υπάρχει καμία υποχρέωση δήλωσης του προνοιακού επιδόματος, αφού απαλλάσσεται εντελώς και δεν υπολογίζεται ως εισόδημα. Ωστόσο, με νέα διευκρινιστική εγκύκλιο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, για όποιον συνάδελφο επιθυμεί για δικούς του λόγους να δηλώσει το προνοιακό επίδομα μπορεί να το καταχωρήσει στον κωδικό 781.
2.
Η Ομοσπονδία μας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής στις 10 Ιουνίου 2020 έλαβε την απόφαση να καλύψει τα δικαστικά έξοδα προκειμένου να επιδιωχθεί η επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με την περικοπή του επιστημονικού επιδόματος από τον ΟΠΕΚΑ. Πιο συγκεκριμένα, οι ενέργειες που θα λάβουν χώρα είναι οι κάτωθι: 
Άσκηση ενδικοφανούς προσφυγής κατά της απόφασης του ΟΠΕΚΑ περί μειώσεως του ποσού της οικονομικής ενίσχυσης λόγω αναπηρίας όρασης στους συνταξιούχους επιστήμονες που ασκούν επάγγελμα σύμφωνα με την ειδικότητά τους, καθώς και δικηγόρους που ασκούν δικηγορία.
Κατόπιν, και μετά την άρνηση της ενδικοφανούς προσφυγής, άσκηση προσφυγής στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών είτε κατά της ρητής, είτε κατά της σιωπηρής απόρριψης των ενδικοφανών προσφυγών μας.
Σημειωτέον, ότι οι ενδικοφανείς προσφυγές θα ασκηθούν ατομικά για τον κάθε ενδιαφερόμενο και κατόπιν ο ίδιος θα υπογράψει στο τέλος το περιεχόμενο της εδικοφανούς προσφυγής.
Στη συνέχεια, θα ασκηθεί προσφυγή στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στην οποία θα σωρευθούν οι ατομικές πράξεις απόρριψης του ΟΠΕΚΑ για τον καθένα επί της ενδικοφανούς προσφυγής, λόγω συνάφειας μεταξύ τους.
Παρακαλούνται επομένως οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι να προσκομίσουν στη Γραμματεία του φορέα έως τις 03/07/2020 τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1. Πράξη Απονομής Συνταξιοδότησης.
2. Την απόφαση του ΟΠΕΚΑ η οποία μειώνει το ποσό της οικονομικής ενίσχυσης.
3. Εκκαθαριστικά σημειώματα και Δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος των τελευταίων πέντε (5) ετών σύμφωνα με τα οποία αποδεικνύεται το εισόδημα από την άσκηση του δικηγορικού ή άλλου επαγγέλματος, σύμφωνα με την ειδικότητα του κάθε συναδέλφου.
4. Εκτυπωμένη καρτέλα από τον Δικηγορικό Σύλλογο για το έτος 2019 έως σήμερα ή οποιοδήποτε άλλο αποδεικτικό στοιχείο με το οποίο να  αποδεικνύεται η άσκηση επαγγέλματος, σύμφωνα με το πτυχίο του κάθε συναδέλφου.