Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος: Νέες Απτικές Ξεναγήσεις


 

Μουσείο Αφής: Νέες Απτικές Ξεναγήσεις

 

Το Μουσείο Αφής του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος προτείνει στους επισκέπτες του νέες απτικές ξεναγήσεις. Οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν θεματικές παρουσιάσεις  βασισμένες  κάθε φορά  σε διαφορετικά εκθέματα τα οποία θα εξιστορούν μια μοναδική  ιστορία της αρχαίας Αθήνας.

1. Η Ακρόπολη και τα Παναθήναια, η μεγαλύτερη γιορτή της αρχαίας Αθήνας.

 

Πρόκειται για ένα αφηγηματικό ταξίδι που διήγατε και φωτίζει  την κοινωνική πολιτική και οικονομική ζωή του αρχαίου κόσμου. Οι  επισκέπτες  θα συναντήσουν όχι μόνο κτήρια και ναούς,  αλλά συναισθήματα και πίθοι ανθρώπων που εκφράζονται μέσα από την αρχαία ελληνική τέχνη. Εκθέματα από το σπουδαίο μουσείο της ακρόπολης, όπως επίσης μακέτες του ιερού βράχου και του περίφημου ναού του Παρθενώνα αφηγούνται την ιστορία της αρχαίας πόλης μέσα από την ιδιαίτερη ματιά του μουσείου αφής.

 

2. Ένας μικρός περίπατος στο θέατρο του Διονύσου.

 

Η παρουσίαση θα συμπεριλαμβάνει μια απτική διερεύνηση  της μακέτας του θεάτρου του Διονύσου για μια απλή γνωριμία  με την μορφολογία και τα μέρη του θεάτρου. θα ακολουθήσει μια συζήτηση, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν, για τον μύθο και την λατρεία του θεού Διονύσου ,τις απαρχές του θεάτρου και της τραγωδίας ,τα Μεγάλα  Διονύσια  (γιορτή προς τιμήν του θεού του κρασιού και του γλεντιού).

 

3. Δύο νέοι και ένας ποιητής συνομιλούν.

 

Τα αριστουργήματα της Ηγησούς και του Δεξίλεω μέσα από τα μάτια του Κωστή Παλαμά.

"Ναι, δεν αξίζει ο κόσμος χωρίς την Ομορφιά, χωρίς την Λεβεντιά και δίχως την Αρετή"

Κωστής Παλαμάς, Ο Ύμνος της ζωής.

 

4. Η εξέλιξη της γλυπτικής στην αρχαιότητα.

 

Με την βοήθεια διαφόρων εκθεμάτων που αποτελούν σημαντικούς σταθμούς στην εξέλιξη της γλυπτικής όπως οι αρχαϊκοί κούροι ,το Παιδί του Κριτίου και ο Δίας ή Ποσειδώνας του Αρτεμισίου ο επισκέπτης αγγίζοντας τα θα μπορέσει να καταλάβει την εκπληκτική  μετάβαση από το στατικό γλυπτό της αρχαϊκής εποχής στο εντελώς απελευθερωμένο  της κλασικής εποχής και της μετέπειτα ελληνιστικής.

 

Παρακαλούμε για δηλώσεις συμμετοχής για το ειδικό πρόγραμμα διαδρομής, όπως επικοινωνείτε με την Γραμματεία στο τηλέφωνο 210 9415222.

 

Ημέρες διεξαγωγής: Τρίτη και Πέμπτη κατόπιν ραντεβού

Ώρες διεξαγωγής: 13:00, 14:00, Διάρκεια προγράμματος: 1 ώρα

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων ανά ραντεβού: 2 άτομα.

Γενική είσοδος Μουσείου Αφής: 2 ευρώ

Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ για επισκέπτες με προβλήματα όρασης.

 

 

Πηγή: Φάρος Τυφλών της Ελλάδος