Πέμπτη 9 Μαΐου 2019

Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και του Φάρου Τυφλών της Ελλάδος, για μη δρομολόγηση ειδικής προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ για τυφλούς τηλεφωνητές και δικηγόρους, και παράσταση διαμαρτυρίας

Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, για μη δρομολόγηση ειδικής προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ για τυφλούς τηλεφωνητές και δικηγόρους, και παράσταση διαμαρτυρίας

Ενώνουμε και εμείς από το Φάρο Τυφλών της Ελλάδος τη φωνή μας στη διαμαρτυρία αυτή. Είναι εντελώς απαράδεκτο να μην έχει εδώ και δέκα χρόνια διορισθεί ούτε ένας τυφλός τηλεφωνητής και εδώ και δέκα οκτώ χρόνια ούτε ένας τυφλός δικηγόρος.
Η λύση είναι μία: να γίνει αμέσως ειδική προκήρυξη για τυφλούς τηλεφωνητές και δικηγόρους και να απορροφηθούν αμέσως οι υπάρχοντες και αναμένονες εδώ και πολλά χρόνια διορισμό.


ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 9977/12-12-1932 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΕΥΕΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ  & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ
ΕΠΙΤΙΜΟ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ &
ΜΕΛΟΣ  ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ &
ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΥΦΛΩΝ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ: 210-5245001,210-5228333,210-5228365,210-5245578  FAX: 210-5222112
e-mail: pab@otenet.gr
web site: www.pst.gr
Αθήνα, 07/05/2019
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 795/282
ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
Προς: Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου

Θέμα: Έντονη διαμαρτυρία της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, για μη δρομολόγηση ειδικής προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ για τυφλούς τηλεφωνητές και δικηγόρους, και παράσταση διαμαρτυρίας.
Κυρία Υπουργέ,
Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών συναντήθηκαν  μαζί σας προ 3μήνου, συγκεκριμένα αρχές Φεβρουαρίου 2019, και είχαμε την ευκαιρία να θέσουμε διεξοδικά υπόψη σας το σοβαρό, χρονίζον και άμεσης προτεραιότητας πρόβλημα της επαγγελματικής αποκατάστασης των νέων άνεργων τυφλών, μέσω ειδικής προκήρυξης για τυφλούς τηλεφωνητές και δικηγόρους με τις διατάξεις του ΑΣΕΠ.
Η θετική στάση σας σ’ αυτή τη συνάντηση και η δέσμευσή σας για άμεση επίλυση του ζητήματος της ειδικής προκήρυξης δημιούργησε στην αντιπροσωπεία μας την αισιόδοξη αίσθηση θετικών εξελίξεων, μετά από μια ολόκληρη 10ετία αδυναμίας υλοποίησης της ειδικής νομοθεσίας, τοποθέτησης τυφλών τηλεφωνητών και δικηγόρων σε θέσεις εργασίας.
Ωστόσο, μετά από ένα 3μηνο φαίνεται να διαψεύδονται ακόμη μια φορά οι προσδοκίες μας, καθώς δεν υπήρξε καμιά απάντηση ή επικοινωνία μαζί σας και καμία κινητικότητα στο αίτημά μας.
Τα Διοικητικά Συμβούλια, τόσο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών όσο και του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, εξετάζοντας με νηφαλιότητα την όλη κατάσταση και υπό το βάρος της αδήριτης ανάγκης επίλυσης του προβλήματος, αλλά και τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των ενδιαφερόμενων συναδέλφων μας, αποφάσισαν μια σειρά από πιέσεις καταρχήν και αγωνιστικές κινητοποιήσεις στη συνέχεια. Η πρώτη από αυτές τις πρωτοβουλίες αφορά την παράσταση διαμαρτυρίας των δύο Διοικητικών Συμβουλίων στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019 και ώρα 12:00μ.μ., με την ελπίδα ότι θα δεχτείτε την αντιπροσωπεία μας και θα υπάρξουν σαφείς τοποθετήσεις σας και πρόοδος στις επιδιώξεις μας.       

Με εκτίμηση
Για το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Τ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης
Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά

Για το Δ.Σ. του Π.Σ.Τ.
Ο Πρόεδρος
Ηλίας Μαργιόλας
Ο Γενικός Γραμματέας
Νικόλαος Γιαλλούρης