Κυριακή 22 Απριλίου 2018

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών: Ένα μεγάλο μπράβο στην Τράπεζα Πειραιώς

 Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών: Ένα μεγάλο μπράβο στην Τράπεζα Πειραιώς
ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΥΦΛΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠ.ΑΡΙΘΜ. 1890/2005 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΕΔΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΒΕΡΑΝΖΕΡΟΥ 31 – 104 32 ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛ.: 210-5229968  FAX: 210-5229541
e-mail: eoty@otenet.gr
www.eoty.gr
Αθήνα, 20/04/2018
ΑΡΙΘΜ. ΠΡΩΤ.: 448
ΤΟΜΕΑΣ: Γραμματείας
ΠΛΗΡ.: Βιβή Τσαβαλιά

Δελτίο Τύπου Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών
Ένα μεγάλο μπράβο στην Τράπεζα Πειραιώς

Η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών (Ε.Ο.Τ.) ο επίσημος κοινωνικός εταίρος της Πολιτείας για θέματα τυφλότητας και μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), νιώθει επιτέλους δικαιωμένη για τον μακροχρόνιο αγώνα διαβουλεύσεων που ξεκίνησε εντατικά από το 2011 και εντεύθεν με το σύνολο των συστημικών τραπεζών, ώστε να τις πείσει να καταστήσουν προσβάσιμες τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στους τυφλούς και στα άτομα με προβλήματα όρασης, και δη χωρίς την παραβίαση των ευαίσθητων προσωπικών τους δεδομένων και την αναχρονιστική και προσβλητική –για την προσωπικότητα των ατόμων αυτών– απαίτηση για σύμπραξη δύο μαρτύρων κατά τις συναλλαγές τους.
Έτσι στις 18 Απριλίου 2018 παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον την παρουσίαση της λειτουργίας του πρώτου απόλυτα αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού καταστήματος e-branch στους Αμπελοκήπους από στελέχη της τράπεζας Πειραιώς: Χρ. Μεγάλου Διευθύνοντα Σύμβουλο, Β. Κουτεντάκη Ανώτερο Γενικό Διευθυντή Μονάδας Λιανικής Τραπεζικής, Δικτύων και Καταθέσεων, Γεώργιο Κωστόπουλο Senior Officer στη Μονάδα Ηλεκτρονικής Επιχειρηματικότητας και Γεωργία Πισίνα στέλεχος τράπεζας Πειραιώς.
Στα καταστήματα e-branch της Τράπεζας Πειραιώς, παρέχονται υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες τραπεζικής εξυπηρέτησης:
• Καθοδήγηση του πελάτη από υπεύθυνο εξυπηρέτησης καθ’ όλη την παραμονή του στο κατάστημα.
• Πραγματοποίηση συναλλαγών ταμείου μέσω της υπηρεσίας «Ταμίας από Απόσταση» με τη βοηθητική χρήση ειδικής σήμανσης στο μηχάνημα σε γραφή Braille και βίντεο κλήσης για επικοινωνία με έμπειρο ταμία της τράπεζας, χωρίς την ανάγκη παράστασης και υπογραφής μαρτύρων.
• Δυνατότητα πλοήγησης και εκπαίδευσης στις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής winbank με τη χρήση φωνητικής υποστήριξης.
• Εγγραφή στη winbank, χωρίς να είναι απαραίτητη η χειρόγραφη υπογραφή συμβάσεων.
• Επιπλέον τα συγκεκριμένα e-branch είναι προσβάσιμα σε κινητικά αναπήρους και σε κωφούς.
Στην Ομοσπονδία μας εκτυπώθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στη γραφή Braille, τα οποία διανέμονται δωρεάν στους τυφλούς στα υποκαταστήματα της τράπεζας.
Στην παρουσίαση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία από το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Τ. και το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών, και για το ιστορικό της συνεργασίας μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας, κύριος Νικόλαος Γιαλλούρης, μεταφέροντας και τις θερμές ευχαριστίες του χώρου της τυφλότητας για το αίσιο αποτέλεσμα των μακροχρόνιων συνομιλιών, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την πρωτοποριακή αυτή δράση της τράπεζας Πειραιώς, την οποία η Ομοσπονδία μας βράβευσε με ειδική πλακέτα κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του 2018.
Προς το παρόν e-branch της τράπεζας Πειραιώς λειτουργούν στις παρακάτω διευθύνσεις:
Αμπελόκηποι: Λεωφ. Αλεξάνδρας 227.
Χαλάνδρι: Πλάτωνος 1.
Γλυφάδα: Ανδρέα Λαζαράκη 6.
Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00 έως 21:00
Σάββατο: 10:00 έως 17:00
Σπάτα: Εκπτωτικό χωριό McArthurGlen
Δευτέρα-Παρασκευή: 10:00 έως 21:00
Σάββατο: 10:00 έως 20:00
Επισημαίνουμε επίσης ότι σε όλα τα καταστήματα του δικτύου της τράπεζας Πειραιώς παρέχεται η δυνατότητα σε τυφλούς και σε άτομα με προβλήματα όρασης να εκδίδουν κωδικούς πρόσβασης στο σύστημα ηλεκτρονικής τραπεζικής winbank, να παραλαμβάνουν χρεωστική κάρτα οι ίδιοι, να συναλλάσσονται στα ταμεία της Τράπεζας χωρίς την υποχρεωτική παράσταση και υπογραφή δύο μαρτύρων και να αποκτούν δωρεάν το βασικό πακέτο alerts.
Ελπίζουμε ότι το παράδειγμα θα ακολουθήσουν και οι λοιπές συστημικές τράπεζες, διευκολύνοντας τους τυφλούς και τα άτομα με προβλήματα όρασης στις συναλλαγές, αίροντας τον απαξιωτικό θεσμό της παρουσίας μαρτύρων.

Με εκτίμηση
Για το Γενικό Συμβούλιο της Ε.Ο.Τ.
Ο Πρόεδρος
Νικόλαος Γιαλλούρης
Η Γενική Γραμματέας
Παρασκευή Τσαβαλιά