Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΣΟΕΔ: Βοηθός ΑΜΕΑ με πιστοποίηση από επιτροπές Ενόπλων Δυνάμεων

ΣΟΕΔ: Βοηθός ΑΜΕΑ με πιστοποίηση από επιτροπές Ενόπλων Δυνάμεων

«Νίκη» για το ΣΟΕΔ, καθώς η πιστοποίηση από επιτροπές Ενόπλων Δυνάμεων αρκεί για να δοθεί βοηθός ΑΜΕΑ, έχοντας την ίδια ισχύ με τα ΚΕΠΑ

«Νίκη» για τις οικογένειες των Ενόπλων Δυνάμεων στο θέμα του βοηθού ΑΜΕΑ, με το ΣΟΕΔ να επιτυγχάνει η συμμετοχή στο πρόγραμμα να χρειάζεται πιστοποίηση από τις επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων, χωρίς την πρόσθετη ταλαιπωρία εξέτασης και από τα ΚΕ.Π.Α.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι Βοηθού ΑΜΕΑ είναι όσοι έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω κατά τη στιγμή υποβολής της αίτησής τους στο πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για ανθρώπους με αναπηρία», το οποίο αρκεί να έχει πιστοποιηθεί από μία από τις εξής υγειονομικές επιτροπές:

Ενόπλων Δυνάμεων ,

Ελληνικής Αστυνομίας ,

Πυροσβεστικού Σώματος,

Πλέον, μόνο η πιστοποίηση αυτή αρκεί, μετά και την τροποποίηση της ΚΥΑ, σύμφωνα με την ενημέρωση για το θέμα του Βοηθού ΑΜΕΑ που παρείχε στο Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΣΟΕΔ αναφέρει σχετικά:

«Το Σωματείο Οικογενειών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΟΕΔ) με έγγραφο του στις 29 Μαρτίου 2022 ενημέρωσε το αρμόδιο υπουργείο ότι στο πιλοτικό Πρόγραμμα «Προσωπικός Βοηθός για ανθρώπους με αναπηρία», δικαίωμα συμμετοχής είχαν άνθρωποι με συνολικό ποσοστό αναπηρίας ίσο ή μεγαλύτερο του 67%, που είναι σε ισχύ κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης και έχει πιστοποιηθεί ΜΟΝΟ από υγειονομική επιτροπή ΚΕ.Π.Α.

Από τα παραπάνω προέκυπτε ότι οι Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων , Ελληνικής Αστυνομίας , Πυροσβεστικού Σώματος, εξαιρούνταν του προγράμματος.

Ουσιαστικά σύμφωνα με την πρόβλεψη του νομοθέτη, οι υγειονομικές επιτροπές των παραπάνω έχουν την ιδία ισχύ με τις αποφάσεις του ΚΕ.Π.Α και ζητούσαμε την ένταξη τους.

Με Έγγραφο της η Υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου , μας ενημέρωσε ότι με τροποποίηση της ΚΥΑ στις 09 Ιουνίου 2022 πλέον στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται και οι προαναφερθείσες Ανώτερες Υγειονομικές Επιτροπές των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ευχαριστούμε θερμά την Υφυπουργό για την ανταπόκριση της στο αίτημα του Σωματείου μας, η οποία προχώρησε στη διόρθωση χωρίς αγκυλώσεις, καθώς επίσης και τους Βουλευτές ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου , και ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρο Μεικόπουλο που προώθησαν το αίτημα μας στη Βουλή των Ελλήνων».

Πηγή: www.armyvoice.g