Σάββατο 16 Μαρτίου 2013

Συνάντηση Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών με Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Η Τοπική Θεσσαλονίκης Του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Προς μεγάλη απογοήτευση όλων μας και παρ’ όλες τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε, δεν στάθηκε δυνατόν να ανατρέψουμε τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις, ούτε βέβαια να πετύχουμε κίνητρα για τους ελεύθερους επαγγελματίες τυφλούς. Ο Υπουργός Οικονομικών αντιμετώπισε τα αιτήματά μας με απόλυτο και ανάλγητο τρόπο, και μάλιστα μας επισήμανε ότι ήταν λάθος η εξαίρεση από τις μειώσεις στις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων, υπονοώντας ότι με την πρώτη ευκαιρία θα επαναφέρει και σ’ αυτούς τις περικοπές. Συνάδελφοι, οι εξελίξεις είναι πολύ κρίσιμες και βήμα-βήμα οδηγούμαστε στην εξαθλίωση του βιοτικού μας επιπέδου. Επιβάλλεται να είμαστε σε επαγρύπνηση προκειμένου να ανταποκριθούμε μαζικά και δυναμικά σε επόμενες μορφές πάλης που θα προκηρύξουν οι Οργανώσεις μας. 



ΜΗΝΥΜΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΗ Π.Σ.Τ. 11/03/2013
Συνάδελφοι,
Την Παρασκευή 8 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και του Πανελληνίου Συνδέσμου, με τον Υπουργό Οικονομικών κύριο Στουρνάρα και τους συνεργάτες του. Μετά από δυόμιση ώρες συζητήσεων η συνάντηση κατέληξε σε πλήρη αποτυχία εφόσον σε κανένα από τα αιτήματα της αντιπροσωπείας δεν δόθηκε θετική απάντηση. Αντίθετα , ο Υπουργός και οι συνεργάτες του ωμά απέρριψαν τις αιτιολογημένες προτάσεις μας και μάλιστα επιπλέον άφησαν σαφείς αποδείξεις των προθέσεών τους για τη λήψη περαιτέρω μέτρων που ήδη επεξεργάζονται.
Συγκεκριμένα, στο αίτημα για την ανακούφιση των εργαζόμενων τυφλών θέτουν ως αξεπέραστο εμπόδιο τους φραγμούς του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο, χωρίς διάθεση όπως φαίνεται να παραχωρήσουν ούτε καν κάποιες αιτιολογημένες εξαιρέσεις. Όσο για το αίτημα επέκτασης των εξαιρέσεων στις συντάξεις του ιδιωτικού τομέα από τις περικοπές, η απάντηση ήταν και πάλι εντελώς αρνητική τουλάχιστον για το 2013.
Συνάδελφοι, η συνάντηση ήταν όπως καταλαβαίνετε χειρότερη από κάθε πρόβλεψη και δεν αφήνει περιθώρια καμίας αισιόδοξης εξέλιξης γι’αυτό τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων μας συνεδριάζουν άμεσα για τη λήψη συγκεκριμένων αποφάσεων αντιμετώπισης αυτής της ανάλγητης πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών και της Κυβέρνησης. Πιστεύουμε μόνο στην ενότητα, την αποφασιστικότητά μας και στον διαρκή αγώνα μας.