Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2019

Έγγραφο ΕΦΚΑ με ΘΕΜΑ Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος στον ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο Προγραμμάτων Οικονομικής Ενίσχυσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, για περιπτώσεις όπου ζητούνται Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα


Έγγραφο ΕΦΚΑ με ΘΕΜΑ Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος στον ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο Προγραμμάτων Οικονομικής Ενίσχυσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, για περιπτώσεις όπου ζητούνται Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα,    27/02/2019
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ    ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αρ.Πρωτ.    Γ31/16/246504
Ενιαίος    Φορέας ΕΦΚΑ Κοινωνικής Ασφάλισης

ΚΕΝΤΡΙΚΗ    ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΓΕΝΙΚΗ    Δ/ΝΣΗ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ

ΘΕΜΑ:
Χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος στον ΟΠΕΚΑ, στο πλαίσιο Προγραμμάτων Οικονομικής Ενίσχυσης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, για περιπτώσεις όπου ζητούνται Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα
ΣΧΕΤ.: Η αριθ. Δ12α/Φ. 32/Γ.Π.οικ.  46042/1305/30.8.2018 εγκύκλιος  του ΥΠΕΚΑΑ  Το με αρ. πρωτ.  Γ31/11/159477/7.2.2019 Γενικό Έγγραφο.
Με το ως άνω Γενικό Έγγραφο του ΕΦΚΑ, σας  κοινοποιήσαμε την ως άνω εγκύκλιο του ΥΠΕΚΑΑ (ΑΔΑ: 68ΔΩ465Θ1Ω-ΚΘΙ) και σας  παρείχαμε οδηγίες σχετικά με την χορήγηση ενημερωτικού σημειώματος στον ΟΠΕΚΑ,  στις περιπτώσεις που η αίτηση στον ΟΠΕΚΑ αφορά το πρόγραμμα ενίσχυσης  ανασφάλιστων υπερηλίκων.
Με το παρόν έγγραφο, σας ενημερώνουμε ότι  στις περιπτώσεις όπου ζητούνται από τον ΟΠΕΚΑ Προνοιακά Αναπηρικά Επιδόματα, οι  υπηρεσίες του θα αποστέλλουν έγγραφο στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, με το οποίο θα  ζητείται η πληροφορία εάν ο/η αιτών/ούσα το Προνοιακό Αναπηρικό Επίδομα  δικαιούται σύνταξης από τον ΕΦΚΑ (επισυνάπτεται τύπος εγγράφου).
Για τη διευκόλυνσή σας, στο παρόν έγγραφο  επισυνάπτεται υπόδειγμα Ενημερωτικού Σημειώματος, το οποίο, αφού ακολουθήσετε  τη διαδικασία που περιγράφεται στο ως άνω Γενικό Έγγραφο, θα αποστέλλεται στην  υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ που σας το είχε ζητήσει.
Ακριβές Αντίγραφο

Η Προϊστάμενη του    Αυτοτελούς Τμήματος Διοικητικής Μέριμνας
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ    ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ    ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
Πηνελόπη    Κατωπόδη
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΤΤΑΛΙΑΛΗ
EA_gr_Γ31-16-246504_20190227_1
EA_gr_Γ31-16-246504_20190227_2
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αθήνα,
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ    ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Αρ.Πρωτ.
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΑΡΟΧΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΗΡΙΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ    ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ
ΤΜΗΜΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝ/ΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ ΑΝΑΠΗΡΩΝ
ΘΕΜΑ: «Ζητούνται πληροφορίες»
Σας γνωρίζουμε ότι  ο/η κ............................................ του ....................... με ΑΜΚΑ......................... και ΑΜΑ ............................ υπέβαλε  αίτημα στον ΟΠΕΚΑ για χορήγηση προνοιακού - αναπηρικού επιδόματος βαριάς  αναπηρίας και κρίθηκε από την υγειονομική επιτροπή των ΚΕΠΑ ανάπηρος (Α.Μ.  ΚΕΠΑ............................).
Προκειμένου να  εξετάσουμε την αίτησή του/της, παρακαλούμε να μας γνωρίσετε εάν ο/η ανωτέρω  δικαιούται συντάξεως από τον ασφαλιστικό σας φορέα.
Ευχαριστούμε για τη  συνεργασία και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επιπλέον διευκρίνιση.
Η Προϊσταμένη του  Τμήματος Χορήγησης Οικονομικών Ενισχύσεων Αναπήρων