Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Θέμα: Αιτήσεις πολιτογράφησης προσώπων τα οποία πάσχουν από σοβαρό πρόβλημα νοητικής ή ψυχικής υστέρησης.

ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Εγκύκλιος αρ.: 29
Θέμα: Αιτήσεις πολιτογράφησης προσώπων τα οποία πάσχουν από σοβαρό πρόβλημα νοητικής ή ψυχικής υστέρησης.


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ


Πληρ.: Ζ. Κραβαριώτη
Ταχ. Δ/νση: Σταδίου 27 &
Δραγατσανίου 2,
10183 Αθήνα
Τηλ.: 2131364986
Ηλ. Δ/νση:  egr.ithageneia@ypes.gr




Εγκύκλιος αρ.: 29




Αθήνα, 27 Οκτωβρίου 2017 Σχόλιο πλαισίου κειμένουΣχόλιο πλαισίου κειμένου ΑΔΑ: ΨΜ9Ε465ΧΘ7-ΤΛ7Η υπογραφή δεν έχει επαληθευθεί ακόμηΥπεγράφη από INFORMATICS DEVELOPMENT AGENCY Χρόνος: 2017.10.31 14:22:19 +02'00' Αιτία: Θέση: Athens

Α.Π.: οίκ. 18/2017


Προς:
1) Τους Προϊσταμένους των Δ/νσεων
Αστικής Κατάστασης και
Κοινωνικών Υποθέσεων

2) Διεύθυνση Ιθαγένειας 
Υπουργείου Εσωτερικών

(αποστολή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο)

Θέμα: Αιτήσεις πολιτογράφησης προσώπων τα οποία πάσχουν από σοβαρό πρόβλημα νοητικής ή ψυχικής υστέρησης.


Σχετ: Η υπ’ αρ. 434/2009 γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.


Αιτήσεις προσώπων τα οποία πάσχουν από σοβαρή νοητική ή ψυχική υστέρηση, κατά την παλαιότερη διατύπωση του σχετικού ερωτήματος της Διεύθυνσης Ιθαγένειας, εξακολουθούν να καλύπτονται από το διατακτικό της Γνωμοδότησης 434/2009 του ΝΣΚ.
Ως εκ τούτου αιτήσεις πολιτογράφησης των προσώπων αυτών που εκκρεμούν στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις εξετάζονται κανονικά. Παρακαλούμε δε, εφόσον σε κάποιες από αυτές τις αιτήσεις έχει καθυστερήσει η επεξεργασία του φακέλου, να προτεραιοποιηθούν ώστε να επανέλθουν στη χρονική τους σειρά σύμφωνα με το νόμο.
Λόγω της σπουδαιότητας του ζητήματος, που άπτεται και διεθνών υποχρεώσεων της χώρας ως προς τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, όλες οι υπηρεσίες καλούνται να αποστείλουν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
εντός εύλογου χρόνου, ο οποίος δε θα πρέπει να υπερβαίνει τον ένα μήνα από τη λήψη του παρόντος, στην Ειδική Γραμματεία τον αριθμό των υποθέσεων που εκκρεμούν ενώπιόν τους, περιλαμβάνοντας τον αριθμό φακέλου και τις ενέργειες που έγιναν μετά τη λήψη της παρούσας. 
Με εκτίμηση,

Ο Ειδικός Γραμματέας


Λάμπρος Μπαλτσιώτης


Εσωτερική Διανομή:
- Γραφείο Υπουργού Εσωτερικών