Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Αγανάκτηση βαριά αναπήρων

Αγανάκτηση βαριά αναπήρων

Θλίψη και αγανάκτηση διακατέχει όλους τους βαριά αναπήρους για τον εμπαιγμό που τους επεφύλαξε η κυβέρνηση. Λίγες μέρες πριν με το νόμο 4093 εξαιρέθηκαν οι βαριά ανάπηροι από τις παρακρατήσεις των συντάξεων και από την κατάργηση των δώρων.
Λίγες μέρες μετά τη δημοσίευση του νόμου, χωρίς το μελάνι να έχει στεγνώσει,  έρχεται η κυβέρνηση με πράξη νομοθετικού περιεχομένου και καταργεί την πιο πάνω εξαίρεση, επιτρέποντας την παρακράτηση των συντάξεων και των βαριά αναπήρων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στη ζωή τους και περιφρονώντας και την πρόσφατη ψηφοφορία και απόφαση της Βουλής.
Η ειρωνεία είναι ότι δήθεν εξαιρούνται από τις μειώσεις αυτές οι παραπληγικοί και τετραπληγικοί καθώς και όσοι έχουν υποστεί ακρωτηριασμό των δύο άνω ή των δύο κάτω άκρων ή του ενός άνω και ενός κάτω άκρου, και απ’ αυτούς όχι όλοι, αλλά μόνο εκείνοι  που λαμβάνουν σύνταξη από το δημόσιο ή όσοι απ’ αυτούς λαμβάνουν το εξωιδρυματικό επίδομα.

Το Πανελλήνιο Βήμα Αναπήρων υψώνει τη φωνή του και απαιτεί.
Κάτω τα χέρια, κύριοι της κυβέρνησης,   από τις συντάξεις των βαριά αναπήρων π.χ. τυφλών, παραπληγικών, τετραπληγικών κλπ. . Επαναφέρετε τις ρυθμίσεις υπέρ των αναπήρων αυτών του πρόσφατου νόμου 4093, όπως τις ψήφισε η Βουλή και διευρύνετε τις περιλαμβάνοντας σ’ αυτές και τους εργαζόμενους.  
Αφού δεν μπορείτε να τους βοηθήσετε διαφορετικά, αφήστε τους αναπήρους να συνεχίσουν τη ζωή τους και μην τους δημιουργείτε πρόσθετα προβλήματα.
Αρκετά είναι γι’ αυτούς τα προβλήματα που έχουν από την αναπηρία τους.
20.11.2012