Με Νάσο Γκαβέλα η παρουσίαση του νέου βιβλίου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Το βιβλίο «Πέντε κύκλοι ένας κόσμος Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες» παρουσιάστηκε σήμερα, Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023, στην αίθουσα εκδηλώσεων Φάρου Τυφλών της Ελλάδας στην Καλλιθέα.
Στην εκδήλωση βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης, η πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Ζυγούρη (4η θέση στην πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004), η προπονήτρια κωπηλασίας Χρύσα Μπισκιτζή (6η θέση στην κωπηλασία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008) και ο 23χρονος «χρυσός» Παραολυμπιονίκης το 2021 στο Τόκιο στα 100 μέτρα με παγκόσμιο ρεκόρ, Νάσος Γκαβέλας, ο οποίος έκανε και την παρουσίαση του βιβλίου.
Το βιβλίο είναι γραμμένο σε μορφή braille για να μπορούν να το διαβάζουν οι τυφλοί και οι άνθρωποι με μειωμένη όραση, και δόθηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης σε εκπροσώπους σχολείων και σωματείων για τυφλούς.
Διαβάστε εδώ το βιβλίο «Πέντε κύκλοι ένας κόσμος Ολυμπιακοί Αγώνες και Αξίες»: https://hoa.org.gr/kykloforise-to-vivlio-pente-kykloi-enas-kosmos-olybiaki-paideia-kai-axies/
Επιπλέον, θα διατεθεί σύντομα σε ακουστική μορφή μέσω ενιαίου συριακού διαύλου (USB), ενώ είναι ήδη διαθέσιμο σε ψηφιακή μορφή, πάντα δωρεάν, και για εκείνους με κανονική όραση.
Παράλληλα με την παρουσίαση του βιβλίου που δημιουργήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΘΝ.Ο.Α.) και την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), παρουσιάστηκε και το ψηφιακό κουίζ «Δοκίμασε τις γνώσεις σου και γνώρισε τον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων», το οποίο απευθύνεται σε όλους.
Παίξτε εδώ στο κουίζ «Δοκίμασε τις γνώσεις σου και γνώρισε τον κόσμο των Ολυμπιακών Αγώνων»: https://hoa.org.gr/quizgame/
Οι παρευρισκόμενοι στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν και στο Μουσείο Αφής (Αθηνάς 17 και Δοϊράνης 198, Καλλιθέα), ένα από τα πέντε μουσεία στον κόσμο στο είδος του.
Στο μουσείο φιλοξενούνται ακριβή αντίγραφα από όλες τις φάσεις της ελληνικής τέχνης, τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να αγγίζουν είτε με ανοιχτά είτε με κλειστά μάτια (με τη χρήση μάσκας), βιώνοντας έτσι μία πρωτόγνωρη εμπειρία, καθώς σπάνια δίνεται στα μουσεία η ευκαιρία αγγίγματος των εκθεμάτων.
Πηγή: www.irunmag.g